Gemini Man (2019)

Who will save you from yourself

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Gemini Man is een nieuwe sci-fi actie film geregisseerd door Ang Lee, de regisseur van Hulk, Brokeback Mountain en Life of Pi.

De film gaat over huurmoordenaar Henry Brogan (Will Smith) die nu liever met zijn werk wil stoppen. Clay Verris (Clive Owen) een corrupte man die bij de overheid werkt, volgt Henry en probeert hem uit te schakelen met de hulp van een nieuwe mysterieuze huurmoordenaar, die vreemd genoeg steeds weet te voorspellen wat Henry zijn pannen en vechttechnieken gaan wordt.
Samen met hulp van vrienden probeert Henry zijn concurrent te ontmaskeren en vervolgens uit te schakelen, maar als Henry hem weet te ontmaskeren, leert hij dat het te maken heeft met een jongere versie van zichzelf.

Ang Lee probeert deze film weer op een unieke manier naar voren te brengen. Hij heeft deze film namelijk weer met een hogere beeldsnelheid vastgelegd. Dit heeft hij in 2016 ook gedaan bij de film Billy Lynn's Long Halftime Walk. Deze keer probeert hij de film en zichzelf verder te ontwikkelen met deze techniek. Deze techniek laat het soms lijken alsof de beelden versneld worden afgespeeld. Ang Lee heeft gezegd voor deze snelheid te hebben gekozen, zodat de kijkers het gevoel krijgen dat ze echt aanwezig zijn in de film en de gebeurtenissen zo realistischer meemaken. Hiervoor heeft hij er ook voor gekozen om de film in 3D te maken. De jongere versie van Will Smith hebben ze ook goed met verjongende effecten in de film geplaatst, waardoor het lijkt alsof je naar een Will Smith film of tv-serie uit de jaren negentig zit te kijken. Als het jongere Will Smith personage daarentegen in een belichte scene zit, valt de CGI die ze gebruikt hebben om hem te verjongen wel terug te zien, waardoor er soms een aparte gloed om het personage heen zit.

Op de effecten na is de film helaas verder een standaard actie film waar het hoofdpersonen het moet opnemen tegen een jongere of betere concurrent. Zulke verhaallijnen zijn wel eens eerder in andere films voorgekomen. Zo verliest de film na de bijzondere effecten wel zijn uniekheid. De film bevat ook wat te veel scenes waarin bepaalde dingen worden uitgelegd. Al deze uitleg scenes zorgen ervoor dat de film al snel langdradig wordt.

Will Smith doet zijn beste om de film te dragen met zijn dubbele rol in de film, maar komt dankzij het standaard script niet zo ver. De andere van de cast dienen meer als extra personage die Will Smith de benodigde informatie geven. Benedict Wong weet voor een paar komische momenten te zorgen in de film, maar helaas niet genoeg om de film echt vermakelijk mee te maken.