Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw is een spin-off van de Fast & Furious filmserie. De film is geregisseerd door David Leitch, de regisseur van Atomic Blonde en Deadpool 2.

Wanneer de technische cybercrimineel Brixton (Idris Elba) dreigt een gevaarlijk virus te verspreiden over de gehele wereld komt de geheime dienst met het idee om agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en crimineel Deckard Shaw (Jason Statham) samen te brengen om Brixton zijn plan te stoppen. Tegenpolen Hobbs en Shaw zijn het niet eens met het idee van de geheime dienst en besluiten beide om zelfstandig achter Brixton aan te gaan.
Als de twee elkaar tegenkomen tijdens hun eigen acties om Brixton te stoppen, worden ze toch nog gedwongen om samen te werken. Zo leren de twee dat ze elkaars hulp wel kunnen gebruiken om de wereld te redden van het gevaarlijke virus.

Deze Fast & Furious spin-off is weer net zo'n overdreven en onrealistische film als de laatste films van de Fast & Furious filmserie zelf ook waren. Afgezien hiervan blijft deze film vermakelijke voor fans van de filmserie. Voor mensen die geen fan of niet zo bekend zijn met de filmserie kan de film wel vermakelijk zijn als ze er niet te veel over nadenkt. Als je namelijk wel te veel blijft nadenken tijdens de onlogische gebeurtenissen van de overdreven actie scenes kan je ze misschien wat moeilijker accepteren.

Het verhaal van deze film is verder ook niet zo bijzonder en komt wat over als het verhaal uit een oude James Bond film waar een schurk de wereld bedreigd en de held hem op tijd moet zien te stoppen. Het script en de verdere overdreven actie momenten laten deze film ook lijken op een actiefilm uit de jaren negentig of tachtig waar acteurs als Sylvester Stallone of Arnold Schwarzenegger dan de buitengewone helden in speelde en de wereld moesten redden van een groot gevaar.

Het acteerwerk wordt ook op een overdreven, maar toch vermakelijke manier gedaan. Dwayne Johnson en Jason Statham spelen leuk samen en tegen elkaar. Op de vermakelijke actie scenes na is het ook leuk om te zien hoe deze twee tegen elkaar in gaan om te laten zien wie er beter is. Ze hebben de film ook vermakelijk gevuld met verwijzingen naar andere films waar de twee hoofdrolspelers in gespeeld hebben. Idris Elba weet ook goed een passende buitensporige schurk in deze film te spelen, waarbij je gewoon terug kunt zien hoeveel plezier hij had bij het acteren in deze film.