Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Inspired by True Events.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is een nieuwe verfilming van een biografie. De film is geregisseerd door Joe Berlinger, de regisseur van Intent to Destroy. De film gaat over de biografie van de Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy. Ted Bundy wordt in de film gespeeld door Zac Efron.

De film speelt zich af in de jaren 70, waar Liz Kendall (Lily Collins) een relatie begint met de charmante Ted Bundy (Zac Efron). Als Ted Bundy later wordt verdacht van moord eindigt hij uiteindelijk in de gevangenis.
Zo begint de staat een rechtszaak tegen hem in de hoop hem met genoeg aanwijzingen te bewijzen dat hij schuldig is. Zo komt Liz als zijn partner ook in de aandacht te staan, maar Liz weigert de waarheid over zijn misdaad te geloven en blijft zo alles ontkennen.

Er is al vaker een biografie of documentaire over Ted Bundy gemaakt, maar bij deze nieuwe versie spelen ze in het begin in op het leven van Ted Bundy en hoe zijn relatie met Liz Kendall is ontstaan en verlopen is. Daarnaast speelt de film meer in op de rechtszaak tegen Ted Bundy. Dit hebben ze op een nette manier gedaan zonder Ted Bundy zijn duistere acties met details in beeld te brengen. Zo zet de film Ted Bundy ook neer zonder dat je als kijker zeker weet of hij echt schuldig is. Als je echter bekend bent met wie Ted Bundy was en wat hij heeft gedaan, weet je wel hoe hij echt was en heeft gedaan.

De film laat verder wel zien hoe goed Ted Bundy met woorden wist te spelen om onder bepaalde dingen uit te komen en hoe gemakkelijk mensen hem geloofde. De film laat ook wel zien dat liefde blind maakt, met de hou vast van Liz Kendall, die ondanks dat er wat bewijs en aanwijzingen waren koppig bleef ontkennen dat Ted Bundy schuldig was.

Het acteerwerk wordt goed gedaan in de film. Zac Efron komt geloofwaardig over als Ted Bundy. Zo zijn er veel scenes waarin hij onschuldig overkomt, maar later zie je ook scenes waarin hij een duister geheim verborgen houdt en duistere plannen bedenkt. Hij weet vooral goed te acteren door goed gebruik te maken van zijn ogen en zijn verdere gezichtshoudingen. Lilly Collins komt ook goed over als iemand die koppig de waarheid blijft ontkennen.