Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Resident Evil: Welcome to Raccoon City is een reboot van de Resident Evil filmserie. De film is geregisseerd en geschreven door Johannes Roberts, de regisseur van 47 Meters Down en The Strangers: Prey at Night.
In de film reist Claire Redfield (Kaya Scodelario) naar Raccoon City om te onderzoeken waarom de Umbrella Corporation de stad ineens heeft verlaten, waardoor het haast in een niemandsland is veranderd. Tijdens haar onderzoek ontmoet ze de beginnende agent Leon Kennedy (Avan Jogia), die haar met haar onderzoek helpt. Samen ontdekken ze de duistere praktijken waar Umbrella mee bezig was en eindigen zo tegenover groepen zombies.
De Paul W.S. Anderson Resident Evil films voor deze reboot gaf hij meer een eigen verhaal en gebruikte verder kleine gebeurtenissen van de videogames. Johannes Roberts probeert als fan van de videogames, deze meer in zijn film te verwerken. Zo heeft hij de eerste twee Resident Evil spellen in deze film geprobeerd te verwerken. Helaas heeft hij dit op een te gehaaste en wat afgezaagde manier gedaan, waardoor de uiteindelijke film wel rommelige over kan komen.
Fans van de videogames kunnen vele personages en momenten uit de film terug herkennen, die als fan service kunnen bieden. Gamers die het spel op de oude gameplatformen hebben gespeeld terug in de jaren 90 tot 2000 wilden sinds het spelen van de spellen graag een goede verfilming van het verhaal terugzien. Zo konden ze dan het verhaal in een betere kwaliteit terug konden zien. Doordat Paul W.S. Anderson zijn eigen soort verhalen voor zijn Resident Evil films gebruikte kregen fans toch niet de bekende verhalen in een betere kwaliteit terug te zien. In 2019 besloot het gamebedrijf achter de Resident Evil games de games up te daten in een betere kwaliteit. Zo kregen gamefans de kans om het oudere spel in betere kwaliteit te opnieuw te spelen. Deze film die ongeveer hetzelfde verhaal verteld komt zo te laat uit, want de gamefans hebben het verhaal al in een betere kwaliteit kunnen ervaren door de updateversie van het spel te spelen. Fans van de game kunnen wel genieten van de film, maar het verhaal zelf spelen blijft toch leuker voor ze.
Mensen die verder niet bekend zijn met de game kunnen veel dingen niet begrijpen, want de film legt verder weinig uit over de personages of situaties in de film. Omdat Paul W.S. Anderson zijn Resident Evil films en dan vooral de latere film meer bewegelijk filmde, kreeg je als kijker niet duidelijk mee wat er gebeurde in de films. Johannes Robert heeft deze film op een rustigere manier gefilmd, waardoor het beter te volgen is, maar soms wel aan de langdradige kant kan zijn.
De effecten zien er ook wat beter uit vergeleken Paul W.S. Anderson zijn films. Zo komen de zombies wat realistische en enger over. Door de duisternis uit de games te gebruiken zoals hij in 47 Meters Down ook deed en er dan ineens een haai opdook, is dat in deze film ineens een zombie. Helaas komen de andere bekende monsters uit het spel wel minder geloofwaardig over in deze film.
De personages in de film krijgen verder weinig opbouw of achtergrondinformatie. Zo weten kenners van de games beter wie de personages zijn en waarom ze bepaalde dingen op hun manier doen. Kaya Scodelario weet nog wat met haar rol te doen en hem op een goede manier neer te zetten. De rest van de cast krijgt deze kans niet en komen zo niet bijzonder over en worden verder ook niet echt herinnert door je als kijker.