nu in de bioscoop

Once Upon a Time ... in Hollywood (2019)

The 9th Film from Quentin Tarantino.

Reviews (2)

Joris Bunker

Avatar

Echt een saaie film met soms een leuke scene. Wou dat hij beter was dan dit. De rol van Sharon Stone snapte ik ook niks van. Waarom ging Brad Pitt niet naar haar toe? De muziek is heel erg leuk in deze film en echt een aanrader. De film duurt precies lang genoeg, maar is soms wel saai in het midden. Het einde is bruut maar toch bevredigend en feiten en fictie komen bij elkaar. Brad Pitt en Leonardo Dicaprio vullen elkaar goed aan en zijn gewaagd aan elkaar.
De film moet in het begin op gang komen, maar als hij eenmaal op stoom is hij zeker de moeite waard. De cinematografie ziet er goed uit en de cast is uitmuntend.


Waarom zijn er toch weinig toffe films in de bioscoop.
Het wachten is nu op Avatar 2: the quickening. Misschien dat deze film de verwachting wel beter gaat waarmaken.

Mr.Movies

Avatar

Once Upon a Time .. in Hollywood is een nieuwe drama komedie geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Quentin Tarantino, de regisseur van Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Django Unchained.

De film speelt zich af in het jaar 1969 in Los Angeles waar de film en televisie wereld flink aan het veranderen zijn. Tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan het werk te blijven in de veranderende filmindustrie, maar door alle veranderingen is deze wereld niet meer zoals ze het vroeger kende. Zo beginnen ze zich af te vragen of ze misschien te oud beginnen te worden voor het werken in de filmindustrie.

Met deze film lijkt het of Quentin Tarantino de film gemaakt heeft als een eerbetoon aan de vroegere filmindustrie en hoe deze verandert, is en nu nog steeds aan het veranderen is. Zo toont hij bijvoorbeeld beelden met gebeurtenissen die vroeger wel konden, maar tegenwoordig al snel als politiek incorrect worden gevonden.
Tarantino laat met deze film ook zien hoe het maken van films met de tijd is veranderd. Zo heeft hij eigenlijk een film gemaakt waarin een film wordt gemaakt. Zo krijg je scenes te zien waar de personages in een film acteren, maar dan bijvoorbeeld door de regisseur of een eigen gemaakt foutje worden gestopt en dan vervolgens de scenes opnieuw moeten doen.
Tarantino is ook bekend met het gebruiken van momenten of personages die echt bestaan of bestaan hebben en deze op een fictieve manier te gebruiken in zijn eigen films. Vaak doet hij dit om duistere momenten op een respectvolle manier wat lichter en met wat meer komedie over te brengen. In deze film maakt Tarantino bijvoorbeeld gebruik van het personages Bruce Lee een actie acteur die echt heeft bestaan in Hollywood, die in deze film wordt gespeeld door Mike Moh. Bruce Lee zijn dochter Shannon Lee vindt dat ze haar vader op een te arrogante manier in de film hebben laten overkomen.
De film speelt ook een beetje in op de echt gebeurde Manson Murders gebeurtenissen waar de Manson Family sekte moorden hebben gepleegd waar wat beroemde mensen uit Hollywood slachtoffers van zijn geworden. Tarantino gebruikt dit op een speelse manier wat voor mensen die bekend zijn met de geschiedenis van de Manson Murders, dit wel als wat respectloos over kan komen. Actrice Sharon Tate is echt een slachtoffer geweest van de Manson Family, maar toch heeft Debra Tate de zus van Sharon Tate Margot Robbie die Sharon Tate speelt in deze film juwelen gegeven die echt door Sharon zijn gedragen. Verder heeft ze Tarantino ook geholpen met hoe haar zus in deze film overkomt en heeft het verder haar goedkeuring gegeven.

Door de vele gebeurtenissen en personages in de film kan het tempo van de film soms wel als wat sloom overkomen of de acties en gebeurtenissen van sommige personages als wat onnodig. Margot Robbie als Sharon Tate is zo eigenlijk alleen nodig voor de opbouw van bepaalde komende scenes, maar door de aanpassingen die Tarantino heeft gemaakt, wordt haar personage eigenlijk vaak wat onnodig gebruikt in de film.

De filmsets en de kleding van de cast helpen wel mee met het realistisch overbrengen van de tijden waarin de film zich afspeelt. Door de wisselingen van filmsets en kleding van de cast laat Tarantino ook goed zien hoe de filmindustrie met de tijd is veranderd.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan door de cast. Dit is voor Leonardo DiCaprio weer zijn terugkomst als acteur. Sinds hij in 2015 de Oscar heeft gewonnen voor beste acteur met zijn acteerwerk in de film The Revenant heeft hij als acteur een tijdje niet meer in films gespeeld. Ondanks deze tijdelijke stop levert hij in deze film nog steeds goed acteerwerk als een acteur die zijn hoofd boven water probeert te houden in de veranderende filmindustrie.
Het beste acteerwerk wordt wel geleverd door Brad Pitt die als stuntman wat minder serieus wordt genomen in de veranderende filmindustrie. Zo zorgt hij voor komische momenten waar zijn personage achter de schermen rondloopt op filmsets en veel komische commentaar levert over hoe films nu in deze veranderende filmindustrie worden gemaakt.
Andere grote acteurs van de cast zoals Margot Robbie, Kurt Russell en Al Pacino spelen meer bijrollen. Hun personages proberen Rick Dalton en Cliff Booth te helpen of bekritiseren de twee met de acties die ze maken.