The Kid Who Would Be King

The Kid Who Would Be King (2019)

An army to fight. A demon to slay. A world to save. No pressure.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Kid Who Would Be King is een nieuwe familie fantasie avonturen film geregisseerd en geschreven door Joe Cornish, de regisseur van Attack the Block.

De film speelt zich af in de moderne wereld waar de jonge Merlin (Angus Imrie) zich realiseert dat hij vast zit in een jong lichaam. Merlin moet koning Arthur zien te vinden in deze wereld en hem helpen herinneren wie hij is. Arthur zit in het lichaam van de jonge scholier Alex (Louis Ashbourne Serkis) zonder dat hij weet dat hij voorbestemd is om meer te zijn dan een simpele scholier. Wanneer Alex over het mythische zwaard Excalibur struikelt, schiet hem vaag weer te binnen wie hij behoort te zijn. Alex moet nu zijn schoolvrienden en vijanden zien te overtuigen van wie ze werkelijk zijn samen met de hulp van Merlin. Dit moeten ze zien te doen voordat de kwade tovenares Morgana (Rebecca Ferguson) de aanval opent en zo de toekomst in gevaar kan brengen.

Deze film is alweer de zoveelste verfilming over het verhaal van koning Arthur, maar deze versie is dan meer bedoelt voor een jonger publiek. Jonge kinderen kunnen zich meer aan deze film relateren, omdat de bekende personages in deze film grotendeels door jonge acteurs worden gespeeld. Voor te jonge kijkers kunnen er wel enge dingen naar voren komen in de film, want de kwade tovenares Morgana en haar duistere leger zien er soms wat te eng uit voor jonge kijkers. Oudere kijkers kunnen namelijk eerde de CGI effecten terug herkennen bij deze wezens en zo zien dat ze nep zijn en op een simpele wijze met CGI in de film zijn geplaatst.

Zo zijn de effecten in de film ook plezieriger voor kinderen om naar te kijken, want oudere kijkers kunnen eerder de CGI en green screen effecten in de film terugzien. Ouder kijkers kunnen het dan ook beter bij een andere verfilming van het koning Arthur verhaal houden en deze dan misschien een keer aan de kinderen laten zien.

De cast levert verder goed en passend werk in de film. Louis Ashbourne Serkis de zoon van Andy Serkis zet met deze film zijn eerste hoofdrol goed neer. De rest van de jonge cast zijn verder ook nog beginnende acteurs, maar naar deze film hebben ze wel de kans om groter door te breken in de filmwereld. Angus Imrie zet de rol van een jonge Merlin ook op een leuke manier neer in de film voor een jongere publiek. Voor oudere kijkers neemt Patrick Steward de rol als de oude Merlin even over wat hij op een korte, maar toch ook goede manier even doet. De schurken in de films zijn verder wel wat minder ontwikkeld. Castleden zoals Rebecca Ferguson hebben in hun carrière wel betere rollen gespeeld en lijken deze rollen meer te spelen om een jong publiek te amuseren. Hun rollen bestaan ook meer uit het acteren met hun stemmen, want hun personages zijn verder meer met CGI in de film geplaatst.