Charlie's Angels (2019)

Unseen. Undivided. Unstoppable.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Charlie's Angels is een reboot van de gelijknamige film en tv-series. Deze reboot is geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Elizabeth Banks, de regisseur van Pitch Perfect 2. Elizabeth Banks speelt zelf ook een rol in de film.

In de film ontdekt de jonge ICT'er Elena Houghlin (Naomi Scott) dat de nieuwe digitale hulpdienst naast hulp in het huishouden zoals het licht of de temperatuur regelen in huis nu zo krachtig is geworden dat er een gehele flat of buurt mee bedient kan worden. Deze hulpdienst is zo krachtig geworden dat het als het gehackt wordt ook op een duistere manier gebruikt kan worden als een wapen. Door deze ontdekking komt Elena in contact met de geheime Charles Townsend organisatie. De organisatie rekruteert haar als een nieuwe geheime agent en samen de ex-MI6 agent Jane Kano (Ella Balinska) en de rebelse Sabina Wilson (Kristen Steward) vormt ze het nieuwe geheime agenten team onder de naam Charlie's Angels. De Angels moeten er nu voor zorgen dat de digitale hulpdienst niet in de verkeerde handen valt.

Met deze reboot zetten ze de filmserie in een modern jasje en speelt zo wat meer in op de actualiteit van de nieuwe feministische golf. Zo proberen ze deze vrouwelijke spionnen op een gelijke respectabele manier neer te zetten zoals bijvoorbeeld de mannelijke spionnen zoals James Bond of Jason Bourne. Hoewel dat deze film een reboot is, is de film ook gevuld met connecties naar de oude Charlie's Angels films en tv-serie. Zo kunnen fans van Charlie's Angels bepaalde dingen terug herkennen. Ondanks dat ze met deze film proberen te laten zien dat vrouwen ook goed spionage actie rollen kunnen spelen, heeft de film een wat simpel en bekend verhaal die wel eens eerder in andere spionage films naar voren is gekomen. Zo kan deze film voor fans van het spionage genre al snel als bekend en zo wat voor de hand liggend overkomen.

Elizabeth Banks heeft voor deze film nog niet eerder een actie spionage film geregisseerd wat helaas valt terug te zien aan de actie scenes in deze film. Vecht scenes komen niet zo realistische over, want ze zijn wat scene voor scene gefilmd en deze losse scènes zijn wat rommelige naast elkaar neergezet. Zo komend de actie scenes helaas ook niet echt spannend over, want de tegenstanders van de Angels worden wel wat te gemakkelijk uitgeschakeld. Ella Balinska doet vergeleken de andere actrices ook de meeste van haar stunts zelf. De andere twee maken meer gebruik van hun stuntdubbel wat helaas soms terug valt te zien.

Ondanks de mindere actie scenes hebben de drie actrices samen wel een goede chemie en weten zo leuk samen of tegen elkaar te spelen. Ella Balinska en Kristen Steward zorgen als de serieuze en meer speelse Angel voor onderlinge komische botsingen. Naomi Scott komt ook leuk over als de intelligente wijsneus die probeert te bewijzen dat ze ook goed als spion te werk kan gaan. Elizabeth Banks en Patrick Steward komen ook goed over in de film. De acteurs die de criminele schurken spelen, komen helaas verder meer over als standaard slechteriken uit een spionage thriller.