Venom: Let There Be Carnage

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Venom: Let There Be Carnage is het vervolg van Venom. De film is geregisseerd door Andy Serkis, de regisseur van Breath en Mowgli.
In de film leeft Eddie Brock (Tom Hardy) nog steeds samen met symbioot Venom in hetzelfde lichaam. Eddie probeert zijn journalistieke carrière nieuw leven in te blazen door de seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson te interviewen en zo meer hints te vinden over de moorden waar hij verdacht van wordt. Als Kasady hem dan aanvalt, krijgt hij ook een symbioot genaamd Carnage en weet zo uit de gevangenis te breken en chaos te veroorzaken. Eddie en Venom moeten hun verschillen nu zien bij te leggen en Carnage te stoppen.
Na de eerste Venom film maken ze met dit vervolg een film waar fans op gewacht hebben, omdat ze nu gebruik maken van het personage Carnage. Regisseur Andy Serkis heeft ervaring met het overbrengen van personages met meerdere persoonlijkheden in hetzelfde lichaam, omdat hij hier bekend mee is geworden door het spelen van het personage Gollum in The Lord of the Rings filmserie.
Door zijn positie als regisseur helpt hij met het goed overbrengen van de effecten in de film. Omdat hij met oog voor detail naar de meeste scenes heeft gekeken, komen de symbioot scenes ook geloofwaardiger over in deze film vergeleken de eerst film. Zo weet hij voor vermakelijke actiescènes te zorgen. Verder helpt hij ook Tom Hardy en Woody Harrelson met het spelen van hun dubbele rol in de film.
Het zwakste punt van de film is helaas het verhaal, want dat is grotendeels alleen bedacht en geschreven door Kelly Marcel. Bij andere films heeft ze samen met anderen aan de filmscripts gewerkt en heeft verder zelfstandig alleen het scenario geschreven van Fifty Shades of Grey.
Dit valt wel aan deze film terug te zien. De komische momenten komen gelukkig wel goed over, omdat ze hier hulp heeft gekregen van Tom Hardy. De romantische scenes die een grote rol in de film spelen komen wel zwakker over, waardoor je als kijker niet echt om de romantische scenes geeft. Het einde komt ook wat te gehaast en afgeraffeld over.
Tom Hardy komt weer goed en geloofwaardig over in de dubbele rol van Eddie Brock en Venom. De twee personages komen over als een koppel die samen vast zitten in hetzelfde lichaam en er het beste van proberen te maken ondanks dat ze het niet altijd met elkaar eens zijn. Woody Harrelson werd sinds zijn acteerwerk in de film Natural Born Killers door fans gezien als de perfecte casting voor de rol van Cletus Kasady en Carnage. Zo weet hij de rol op een passende en komische manier neer te zetten in de film, maar door het mindere script wordt hij wel een beetje tegengewerkt. Michelle Williams en Naomie Harris spelen hun rollen goed in de film, maar als ze minder tijd hadden gekregen in de film zouden de hoofdrollen meer tijd hebben gehad. Dit zou de film wat beter gemaakt kunnen hebben.