Dolittle

Dolittle (2020)

He's not just a people person.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dolittle is een reboot van de film Doctor Dolittle van 1967. Deze reboot is geregisseerd en deels geschreven door Stephen Gaghan, de regisseur van Abandon en Gold.

In de film heeft Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) zich teruggetrokken, omdat hij zijn vrouw heeft verloren. Dolittle leeft nu alleen in zijn landhuis gevuld met verschillende dieren en heeft de bijzondere gave dat hij met alle dieren kan praten. Als de jonge Britse koningin Victoria ernstig ziek raakt, wordt Dolittle gevraagd om op zoek te gaan naar een geneesmiddel. Samen met zijn dierenvrienden en een jonge leerling legt hij deze reis af in hoop een geneesmiddel te vinden voordat de koningin niet meer te redden valt.

Deze film is bedoeld als een familie avonturen film, die wat weg van een mix tussen de Indiana Jones en Pirates of the Caribbean films gevuld met CGI dieren. Helaas komt de film meer over als een rommelige losstaande wisseling tussen deze films, die meer vermakelijk is voor jonge kijkers. Door het rommelige verhaal is de film voor oudere kijkers moeilijk om te volgen, maar voor kinderen is de film wel gevuld met dieren die verschillende komische opmerkingen maken of acties ondergaan om ze hiermee te vermaken. Voor oudere kijkers zijn de humor en actie van de dieren al snel voorspelbaar en zo niet echt grappig. Volwassen kijkers kunnen ook al snel zien dat de dieren met CGI in de film zijn geplaatst en zo niet echt geloofwaardig overkomen. Zo blijf je als oudere kijker met een langdradige film zitten hopend dat je jonge familie of gezinsleden hiermee kunt vermaken. Om jezelf en de kinderen meer te vermaken kun je beter een andere film kiezen om samen te gaan bekijken.

Deze rol is voor Robert Downey Jr. zijn eerste nieuwe rol sinds 2014, want voor deze nieuwe rol heeft hij alleen de rol van Tony Stark/Iron Man gespeeld in de Marvel films. Met al het geld dat hij dankzij deze films heeft, verdient zou je verwachten dat hij het nu even rustig aan kan doen als acteur. Toch heeft hij ervoor gekozen om in deze film de rol van Dolittle te spelen, omdat hij fan is van de oude film. Hij en zijn vrouw zijn daarom ook producers van deze film. Ondanks deze passie van Robert Downey Jr. is deze film niet zijn beste werk. Hopelijk kiest hij in de toekomst betere films om in te spelen. Micael Sheen speelt zijn rol als een van de schurken in de film wel op een passende manier, maar hij heeft in zijn acteercarrière ook wel betere rollen gespeeld. De rest van de grote castleden spreken de verschillende dieren in de film in de hoop komisch over te komen.