Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Trolls World Tour is het vervolg van de eerste Trolls film uit 2016. De film is geregisseerd door Walt Dohrn en David P. Smith. Beide hebben hiervoor meer afleveringen van kinderseries geregisseerd.

In de film leren Poppy (stem van Anna Kendrick) en Branch (stem van Justin Timberlake) dat er naast de pop-trollen er ook nog andere troll-stammen zijn.
De koningin van de rock-trollen Barb (stem van Rachel Bloom) probeert de ander troll-stammen over te nemen en hun snaren te verzamelen, zodat er alleen nog rock-trollen met hun rockmuziek overblijven. Poppy en Branch moeten haar zien te stoppen, om de harmonie in de trollenwereld in evenwicht te houden en iedere trol zijn eigen muziekstijl kan blijven spelen.

De eerste Trolls film is een leuke familiefilm, die toch wat meer gericht is tot kinderen. Dit vervolg is helaas niet zo goed of creatief. Het verhaal lijkt veel op het verhaal van Avengers: Infinity War en Endgame waar verschillende groepen zes verschillende stenen moeten zien te verzamelen. In deze film proberen de helden en schurken zes verschillende snaren te verzamelen.

In de eerste Trolls film wisten ze ook eigen muziek en liedjes te maken wat de film wat meer uniek maakt. In dit vervolg worden er alleen cover liedjes gezongen door de cast van populaire liedjes. De film probeert het jongere publiek wel te leren over muziek en de verschillende muziek genres. Ook proberen ze een bericht naar boven te brengen dat je elkaars verschillen moet zien te accepteren, maar door het zwakke script komt dit bericht helaas niet zo sterk naar voren in de film.

Anna Kendrick, Justin Timberlake en de rest van de cast weten de cover liedjes wel op een goed en leuke manier te zingen in de film. Andere castleden zoals James Corden en Sam Rockwell zorgen verder ook voor leuke komische momenten voor een jonger publiek.

Dreamworks heeft de film wel met mooie animatie beelden gemaakt, maar veel betere dan de eerste Trols film is het ook niet. Ouders kunnen beter samen met hun kinderen de eerste Trolls film terugkijken op Netflix en anders wachten tot dit vervolg er ook op staat