Destroyer

Destroyer (2018)

There's nothing to lose when you've already lost everything.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Destroyer is een nieuwe misdaad thriller geregisseerd door Karyn Kusama, de regisseur van The Invotation en Girlfight.

De film gaat over LAPD detective Erin Bell (Nicole Kidman), die vroeger als undercover agent werkte. Toen ging ze undercover bij een bende bankovervallers, die werd geleid door de sluwe Silas (Toby Kebbell), maar wanneer een bankoverval mis ging, werd Erin ontmaskerd en wist Silas te ontsnappen.
Als Silas zestien jaar later weer in de criminele wereld opduikt, besluit Erin de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Ze besluit de oude bendeleden van Silas weer op te zoeken om ze te ondervragen om zo informatie over Silas en zijn plannen te krijgen. Als ze eenmaal weet wat hij gepland heeft, moet ze hem zien te stoppen voordat hij zijn plannen kan uitvoeren.

Met deze misdaad thriller maken zowel Karyn Kusama als Nicole Kidman een goede comeback, want sinds 2015 hebben beide niet meer aan een films zoals deze gewerkt. Deze film heeft een interessant verhaal over iemand die de confrontatie met haar eigen verleden moet aangaan. De scenes waarin het verhaal van het nu naar het verleden overgaat heeft Karyn Kusama op een leuke creatieve manier naar voren gebracht in de film. De scenes in het verleden hebben een meer gloeiende tevreden toon, terwijl de scenes in het nu komen juist wat meer duister en wat chaotisch over. Dit hebben ze leuk gedaan om aan te tonen hoe het hoofdpersonages zich tijdens deze verschillende scenes voelt of gevoeld heeft.

Op een moment kan deze film wel als wat te langdradige overkomen. Dit komt omdat de film zich neer concentreert op het onderzoek en de ondervragingen die het hoofdpersonage doet. Als ze de zelfde soort situaties wat minder hadden gebruikt in de film kon de film zo best een half uur korter zijn geweest wat de film uiteindelijk wat vermakelijker had gemaakt. Ondanks dat het plot midden in de film dan juist wat langdradige kan overkomen, komt het einde weer wat te gehaast over. Zo neemt de spanning van het einde en de confrontatie met de bende baas wel wat af en kan het einde van de film wel wat tegenvallen.

Nicole Kidman levert wel goed acteerwerk in deze film als een detective met een duister verleden, die eigenhandig onderzoek moet doen om aan antwoorden te komen. In de film draagt ze verschillende pruiken en make-up, want in de scenes die afspelen in het verleden ziet ze er wat beter verzorgd uit en in de scenes in het nu zien haar pruik en make-up er wat rommeliger uit. Gelukkig valt in de film niet terug te zien dat ze een pruik draagt. Toby Kebbell zet ook goed acteerwerk neer in de film als een sluwe en gladde criminele leider, die zijn bendeleden goed weet te bespelen.