47 Meters Down: Uncaged

47 Meters Down: Uncaged (2019)

The Next Chapter

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

47 Meters Down: Uncaged is het vervolg van 47 Meters Down uit 2017. De film is weer geregisseerd en deels geschreven door Johannes Roberts, die ook de eerste film heeft geregisseerd.

In de film besluiten vier vriendinnen om te gaan duiken in een afgelegen gebied. Hier proberen ze een verzonken Maya-stad te verkennen. Als ze eenmaal bij de verzonken stad zijn veranderd hun ontdekkingsavontuur in een survivaltocht, want rond de verzonken stad bevinden zich blinde albino haaien.

De meiden moeten nu snel een terugweg zien te vinden in het onderwaterdoolhof voor ze zonder zuurstof komen te zitten of weer in contact komen met de haaien.

Op de titel en de gebeurtenissen na staat deze film verder los van de eerste film. De personages in deze film bevinden zich nu alleen in een grotere ruimte waar haaien een gevaar voor ze zijn. Doordat er nu meerdere personages in de film zitten, is de dreiging dat een van hun aangevallen wordt door een haai ook wat groter. Ondanks deze extra dingen bij dit vervolg komt de film nog wat voorspelbaar over. Verder gebruiken ze de haaien in de film vaak alleen om ineens een luide jump scare te veroorzaken. De film komt zowat over als een mindere onderwater versie van de film The Descent.

Deze film is ook meer belicht dan de eerste 47 Meters Down film. Zo verliest de film wel het claustrofobie gevoel dat de eerste film had, maar zo krijg je als kijker wel iets beter te zien wat er gebeurt. Zo komen de haaien in de film ook wat duidelijker en geloofwaardiger naar voren.

De cast van deze film bestaat wel meer uit onbekende beginnende acteurs wat soms wel terug valt te zien. Omdat de personages verder ook niet echt zijn uitgewerkt in de film geef je als kijker ook niet echt om ze. Wanneer iemand dan door een haai wordt aangevallen, weet je soms niet eens wie het was tot je de vriendinnen weer samen ziet en ziet wie is verdwenen.