White Boy Rick

White Boy Rick (2018)

Hustler. Informant. Kingpin. Legend.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

White Boy Rick is een nieuwe misdaaddrama geregisseerd door Yann Demange, de regisseur van de film 71 en de miniserie Top Boy. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De film speelt zich af in Detroit in de jaren tachtig, tijdens de crackepidemie. De film volgt het verhaal van de jonge Rick Wershe Jr. (Richie Merritt), die undercover gaat als drugsdealer met de steun van de FBI.
Zo gaan ze samen de strijd aan tegen drugs en de drugsdealers. Dit is een heftige strijd die Rick en zijn familie vaak in gevaar brengen, maar door de steun van de FBI geven ze niet op.
Wanneer Rick zijn opdrachtgevers binnen de FBI hem dan in de steek laten, krijgt Rick een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Deze film bevat een interessant verhaal dat helaas op een langdradige en wat rommelige manier wordt verteld. Dit komt doordat er veel verhalen en gebeurtenissen in de film zitten, die binnen een uur en vijftig minuten worden verteld.
Rick heeft bijvoorbeeld een zus, die alleen belangrijk is voor de introductie van de drugsproblemen van het verhaal, maar later valt haar verhaallijn meer op de achtergrond van de film en zo komt haar aanwezigheid in de film wat onnodig over. De schrijvers van de film hadden de extra en onnodige verhaallijnen beter uit de film kunnen houden, om zo een duidelijker hoofdverhaal te behouden.

Door de rommeligheid van het script krijgt de cast van de film ook geen goede kans om goed naar voren te komen in de film. Matthew McConaughey weet het beste werk neer te zetten in de film als Rick zijn vader.
Dit is pas Richie Merritt zijn eerste filmrol en ondanks het mindere script zet hij aardig acteerwerk neer. Voor zijn volgende acteerwerk kan hij wel beter een rol voor een film met een beter script kiezen.