Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The King’s Man is een prequel van de twee Kingsman films. Deze prequel is weer geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Matthew Vaughn, die ook de andere Kingsman films heeft geregisseerd.
De film speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw waar de drie leiders van Europa in opbouwende spanning samen Europa proberen te blijven regeren op een vreedzame manier. Wanneer door verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis de spanning tussen de leiders toeneemt, breekt er uiteindelijk een wereldoorlog uit in Europa. Orlando Oxford (Ralph Fiennes) vermoed dat er iemand in de schaduwen werkt en echt verantwoordelijk is voor de start van deze wereldoorlog. Samen met anderen probeert hij te ontdekken wie er schuldig is voor het begin van de oorlog en probeert deze persoon te stoppen voor het meer uit de hand loopt. Tegelijkertijd probeert hij zijn zoon ook te beschermen en te voorkomen dat hij soldaat wordt in het Britse leger.
Met de voorgaande Kingsman films wist Matthew Vaughn op een speelse manier de spot te drijven met moderne en klassieke spionagefilms. Met deze prequel leek hij een oorsprong verhaal te willen geven aan hoe de Kingsman organisatie nu is ontstaan. Helaas lijkt dit idee wat op de achtergrond te zijn geraakt, want deze film gaat eigenlijk meer over een beschermende vader, die niet wil dat zijn zoon aan de oorlog meedoet. Verder gaat de film grotendeels om de Eerste Wereldoorlog zelf en hoe deze nu door verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis is begonnen. Zo komt de film haast meer over als een oorlogsdocumentaire op een lichte speelse momenten. Omdat dit wel een serieuze gebeurtenis is geweest in de menselijke geschiedenis lijkt Matthew Vaughn wat voorzichtiger te zijn geweest met de komische aspecten van de film. Pas op het eind van de film komen deze bekende komische kanten van de voorgaande Kingsman films voor in deze film. Door het verhaal op deze manier te vertellen, komt de film grotendeels toch meer over als een geheel andere film dan een echte film uit de Kingsman serie.
De speelse kanten van de Kingsman films komen nauwelijks terug in deze prequel. Eigenlijk alleen met Rhys Ifans zijn acteerwerk als Grigori Rasputin en in het laatste gedeelte van de film waar de Kingsman achter de schurk aan gaan die de wereldoorlog is begonnen. Als ze het verhaal wat hadden aangepast en Rasputin de hoofdschurk van de film hadden gemaakt en meer speelse komedie hadden toegevoegd, zou de film wat vermakelijker zijn geweest.
Ondanks de meer serieuze kwaliteit van de film weet Matthew Vaughn de film gelukkig verder wel goed in beeld te brengen. De acties en oorlog scenes zijn vergeleken de andere Kingsman film nu alleen wat meer serieus in beeld gebracht
Ralph Fiennes levert goed acteerwerk als de hoofdrol van de film, alleen valt zijn personage dankzij het script wat in herhaling als een over beschermende vader, die zijn zoon steeds uit de oorlog probeert te houden. Samen met Djimon Hounsou en Gemma Arterton weet hij wel een goed team neer te zetten, die met zijn drieën goed samen weten te werken in een poging de wereldoorlog te beëindigen voor het meer uit de hand loopt. Rhys Ifans krijgt ook wat kansen om Rasputin op een duistere en wat komische manier neer te zetten. Helaas krijgt hij niet voldoende tijd in de film om echt wat bijzonders met zijn rol te doen.