Dora and the Lost City of Gold (2019)

Unlock the Mystery

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Dora and the Lost City of Gold is een live-action verfilming gebaseerd op de Nickelodeon animatie serie Dora the Explorer. Deze live-action verfilming is geregisseerd door James Bobin, de regisseur van Muppets Most Wanted en Alice Through the Looking Glass.

Dora (Isabela Moner) is samen met haar ouders voor het grootste deel van haar leven bezig geweest met het verkennen van de jungle. Nu Dora voor het eerst naar de middelbare school gaat, moet ze wennen aan deze andere manier van leven.
Wanneer haar ouders plotseling worden vermist, moet Dora samen met bekende vrienden en wat van haar nieuwe klasgenoten op avontuur om te ontdekken wat er met haar ouders is gebeurd. Hiervoor moeten ze het mysterie achter de verloren stad van goud zien op te lossen.

Dit is een vermakelijke film voor kinderen die bekend zijn met de animatie versie van Dora the Explorer en voor ouders die deze animatie dan samen met hun kinderen hebben gezien. De film is wel leuker voor kinderen, omdat het verhaal dankzij de simpele uitwerking voor volwassen kijkers als wat voorspelbaar of voor de hand liggend kan overkomen. De film komt namelijk wat over als een kinderversie van een Indiana Jones of Tom Raider film. Fans van de animatie kunnen ook bepaalde hints en verwijzingen in deze film terugzien of horen die verwijzen naar de animatie serie.
Voor mensen die niet zo of helemaal niet bekend zijn met de Dora animatie serie kan het even wennen zijn om te begrijpen hou de fictieve wereld van de film te werk gaat.

De effecten van de film zijn ook meer op kinderniveau, want volwassen kijkers kunnen wel eerder terugzien waar CGI of een green screen is gebruikt in de film. Sommige CGI personages zoals Boots Dora haar bevriende aapje of Zwieber de stelende vos komen voor volwassen kijkers niet geloofwaardig over. Voor kinderen die fans zijn van de animatie en bekend zijn met deze personages is het wel leuk om ze in de film terug te zien.

Isabela Moner komt in deze film goed en geloofwaardig over als Dora. Ze lijkt door de kleding en haar uiterlijk ook veel op een live-action versie van Dora. Met haar acteerwerk draagt ze de film voor de jonge kijkers. Ze weet de film ook komische te vullen met haar acties en reactie in de film. Voor oudere kijkers weet Michael Peña even voor wat komische momenten te zorgen, maar omdat zijn personage vermist raakt, verdwijnt hij al snel uit de film. Zo moet je als oudere kijker een film kijken die vooral gevuld is met humor en een verhaal voor jongere kijkers.