Lady and the Tramp

Lady and the Tramp (2019)

Be loyal. Be brave. Be loved.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Lady and the Tramp is een live-action verfilming van de gelijknamige animatiefilm uit 1955. De film is geregisseerd door Charlie Bean, de regisseur van The Lego Ninjago Movie.

In de film neemt een stelletje een gouden locker-spaniël hond in huis en noemen haar Lady (stem van Tessa Thompson). Lady groeit goed op met een luxe leven samen met alle honden in haar buurt. Ze denkt te weten hoe het leven eruit ziet, maar als ze en straathoek genaamd Tramp (stem van Justin Theroux) verandert dit. Hij geeft haar namelijk een glimp van het leven op straat. Zo leert Lady dat er een hele andere wereld bestaat die ze niet kent.

Wanneer de baasjes van Lady een baby krijgen, merkt Lady dat ze iets minder van belang is voor haar baasjes. Door omstandigheden eindigt Lady zo per ongeluk ook op de straat. Lady weet moeilijk te overleven in deze voor haar onbekend wereld. Als ze Tramp weer tegenkomt, vraagt ze hem om hulp. Zo leert ze van hem hoe ze moet overleven op straat. Lady begint het straatleven leuk te vinden, maar wil toch wel graag weer terug naar haar baasjes. Tramp probeert haar te helpen met het terug te vinden van het huis van haar baasjes. De twee moeten tijdens hun zoektocht alleen proberen uit de handen te blijven van de hondenvanger (Adrian Martinez).

Dit is weer een nieuwe live-action verfilming van Disney waar ze een bekende animatie film eigenlijk kopiëren en in een modern jasje stoppen. Dit hebben ze dit jaar ook gedaan met de film The Lion King, maar hier hadden ze het probleem dat de dierlijke personages niet echt goed hun emoties naar voren konden brengen in de film. Bij The Lion King waren alle dieren digitaal in de film gebracht, maar voor deze film hebben ze echt gebruik gemaakt van honden. Zo komen de honden wel realistischer over, maar om ze wat meer emoties bij hun gezichtshouding te geven hebben ze toch CGI gebruikt. Zo komen de honden soms toch wat apart over in de film.

Omdat de film haast hetzelfde is als de animatie kan de film voor mensen die bekend zijn met de film als bekend en voorspelbaar overkomen. Ze hebben wel wat scenes aangepast of weggehaald, maar dit maakt de film voor de kenners wel wat minder. Toch kan dit wel een mooie film zijn om samen met het gezin of de familie te bekijken, want voor jongere kijkers kan de film wel leuk overkomen vooral als ze niet bekend zijn met de animatie. Je zou anders ook gewoon de animatie film kunnen terug kijken.

Het stem acteerwerk wordt wel passend gedaan door de cast. Tessa Thompson komt goed over als iemand die haar bekende rijke leven achter zich moet laten voor een onbekend leven op de straat. Justin Theroux levert ook goed stem acteerwerk als een straathond die denkt alles beter te weten, maar stiekem toch wat eenzaam is. Verder bestaat de cast ook uit goed acteurs die de andere honden inspreken zoals Sam Elliot, Ashley Jensen en Clancy Brown. De cast die de mensen in de film spelen komen ook passend over, maar spelen niet zo'n grote rol in deze film, omdat het meer om de honden gaat. Ken Jeong heeft een leuke cameo, maar Adrian Martinez komt wat te cartoonachtig over als de hondenvanger. Hij en de honden zorgen voor wat situaties waardoor de film zijn geloofwaardigheid verliest en het meer een film voor kinderen wordt.