The 355

The 355 (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The 355 is een nieuwe spionage thriller geregisseerd door Simon Kinberg. Dit is na X-Men: Dark Phoenix pas de tweede film die hij heeft geregisseerd.
In de film zit CIA-agent Mason ‘Mace’ Brown (Jessica Chastain) achter de verkoop van een geheim digitaal wapen aan. Na onderzoek zou de eigenaar met dit wapen alles digitaal stil kunnen leggen. Ze vraagt ze haar oude vriendin, die als computerspecialist voor de MI6 heeft gewerkt Khadijah Adiyeme (Lupita Nyong’o) om hulp voor het ontcijferen van de digitale gegevens.
Tijdens hun onderzoek naar het wapen kruisen ze paden met de Duitse geheime agent Marie Schmidt (Diane Kruger) en de psycholoog Graciela Rivera (Penélope Cruz) en besluiten uiteindelijk om samen de verkoop van het wapen te achterhalen. Hiervoor moeten ze elkaar eerst leren te vertrouwen en gezamenlijk deze verkoop zien te stoppen, voordat het in verkeerde handen valt en de digitale veiligheid van de wereld verloren gaat.
Dat dit pas Simon Kinberg zijn tweede regiewerk is, valt wel aan de film terug te zien. Alle acties scenes zijn namelijk te bewegelijk opgenomen, waardoor je moeilijk kunt volgen wat er nu precies gebeurt. Naast het bewegelijke filmwerk zitten er ook te veel bewerkingen tussen de scenes in wat de film alleen maar extra lastig te volgen maakt.
Als ze de film wat meer komische kanten hadden gegeven, zou de film wat vermakelijker kunnen zijn geweest en had het wat over kunnen komen als Charlie’s Angels. Helaas hebben ze het serieus gehouden en komt de film als een cliché standaard spionagefilm over net als een slechte mix tussen James Bond en Ocean’s Eleven.
Ondanks de rommelige kanten van de film zijn vele wendingen in de film toch nog aan de voorspelbare kant. Zo eindigen ze met een langdradige en voorspelbare film, die ook nog onnodig te lang doorgaat. Als ze wat van de onnodige dingen uit de film gelaten hadden, zou de film een half uur korter kunnen zijn geweest. Dan hadden ze misschien ook een beter eindresultaat kunnen hebben gehad.
De film heeft wel een sterren cast van bekende actrices, maar ondanks de bekende namen was de film beter geweest met wat minder personages. De meeste van de acteurs lijken meer in de film mee te spelen als werk, om er wat extra’s mee te verdienen. Niemand komt echt over alsof ze plezier hadden met het maken van deze film. De vier van het team komen verder ook niet echt over alsof ze gedurende de film vrienden van elkaar zijn geworden.
Jessica Chastain doet het leuk, maar werkt niet echt als de leider van de groep. Haar personage heeft namelijk moeite met het vertrouwen van anderen. Lupita Nyong’o had ook beter gewerkt als de technische Q van de groep als ze haar personage wat meer op de achtergrond gehouden hadden. Diane Kruger levert het beste werk als het meer rebelse teamlid van de groep. Penélope Cruz haar personage had eigenlijk niet in de film gehoeven, want als de enige niet spion pas ze niet tussen de rest. Zonder haar personage had de film ook een kortere speeltijd kunnen hebben gehad.