Monster Hunter

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Monster Hunter is een nieuwe fantasie actie film geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Paul W.S. Anderson, de regisseur van Resident Evil en Event Horizon.

In de film wordt captain Artemis (Milla Jovovich) samen met haar militaire eenheid dankzij een vreemde storm naar een andere wereld getransporteerd. In deze wereld worden ze aangevallen door gevaarlijke, gigantische monsters, die ze moeilijk met hun militaire wapens weten te stoppen. Als Artemis de mysterieuze Hunter ontmoet, leert ze dat elk monster op een bepaalde manier verslagen kan worden. Artemis besluit samen te werken met Hunter om de monsters te verslaan en hopelijk een weg terug naar haar eigen wereld te vinden.

Paul W.S. Anderson heeft in 2016 de verfilmingen van de Resident Evil videogame serie afgesloten. Met deze film lijkt hij een nieuwe videogame serie verfilming te zijn begonnen. De meeste videogame verfilmingen pakken slecht uit en zijn vaak meer vermakelijk voor mensen die bekend zijn met de videogame waar de film op gebaseerd is. Dit is helaas ook het geval voor deze film, want de film mist een echt verhaal en duidelijke uitleg over wat er precies gebeurd in de film. Mensen die bekend zijn met de videogame of het zelf spelen, kunnen deze film waarschijnlijk wat beter begrijpen.

Paul W.S. Anderson heeft deze film samen met editor Doobie White rommelig in elkaar gezet, net zoals hij bij zijn laatste Resident Evil film deed. De film spring van korte, bewegelijke actie scene naar de volgende. Dit maakt de film alleen maar lastiger te volgen en doordat de film in 3D is kan dit bij sommige mensen tot hoofdpijn leiden. Ze gebruiken ook veel onnodige slow motion effecten, om de film spannender over te brengen, maar helaas maakt de slow motion de film alleen onnodig langdradiger. De monsters in de film zien er goed uit, maar je kunt wel terug zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst, waardoor ze niet allemaal even geloofwaardig overkomen.

Het acteerwerk komt ook niet zo sterk naar voren, want geen enkel personage krijgt een duidelijk achtergrondverhaal, opbouw of verdere ontwikkeling in de film. Als een monster de groep aanvalt en er slachtoffers vallen, weet je niet precies wie het waren.