Come Away (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Come Away is een nieuwe fantasie film geregisseerd door Brenda Chapman, de regisseur van de animatie films Brave en The Prince of Egypt.

De film gaat over broer Peter (Jordan A. Nash) en zijn zusje Alice (Keira Chansa), die net hun oudere broer zijn verloren. Hun gezin gaat na dit verlies een zware tijd tegemoet, waardoor de twee kinderen de familieproblemen proberen te vergeten door gebruik te maken van hun fantasie. Zo reist Peter af na Neverland waar hij met vrienden piraten bevecht. Alice reist naar Wonderland waar haar wonderen overkomen met speciale mensen en dieren.

Met deze film proberen ze in te spelen op hoe kinderen tijdens mindere tijden goed hun fantasie weten te gebruiken om deze tijden beter en plezieriger door te komen. Ondanks dat het idee van de film leuk klinkt om als gezin te bekijken, komt de film helaas over als een langdradige duistere film. Zowel oudere kijkers als jongere kijkers raken snel verveeld door het slome tempo van de film en sommige duistere aspecten kunnen wat te eng of spannend zijn voor jongere kijkers. Voor een vermakelijkere en veiligere film kun je beter de animatie of een live-action versie van Alice in Wonderland of Peter Pan terug kijken.

Het acteerwerk wordt ook niet goed gedaan. Angelina Jolie speelt de moeder van de kinderen, maar komt wat ongeïnteresseerd over. Dit past bij het aspect van het verlies van het oudste kind van haar personage, maar je zou verwachten dat ze de rest van haar gezin verder ook probeert te ondersteunen in deze duistere tijd. David Oyelowo komt het beste naar voren van de oudere filmcast. Zijn personage gaat naar het verliest van zijn oudste kind ook door een financieel trauma. Verdere castleden zoals Michael Caine hebben meer een cameo in de film. De jongere cast waar de film zich meer mee bezig houdt komen wel passend naar voren, maar oudere kijkers kunnen wel terug zien dat dit voor sommige hun eerst grote film is waar ze in te acteren.