Red Notice

Red Notice (2021)

Pro and Cons

Reviews (2)

Mr.Movies

Avatar

Red Notice is een nieuwe misdaadkomedie geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Rawson Marshall Thurber, de regisseur van Central Intelligence en Skyscraper.
In de film wordt FBI-agent John Hartley (Dwayne Johnson) door Interpol op een zaak gezet, om kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) op te sporen en vervolgens te arresteren. Wanneer Hartley Booth bijna te pakken heeft, eindigt hij in een complottheorie van en andere kunstdief bekend als The Bishop (Gal Gadot). Zo eindigt hij samen met Booth in de problemen en lijkt hij er alleen uit te komen met Booth zijn hulp, maar of ze kunnen samenwerken blijft de vraag.
Deze film zou eerst in de bioscopen verschijnen, maar dankzij de Coronacrisis hebben verschillende filmstudio’s het kopen van de filmrechten laten lopen, waardoor deze uiteindelijk bij Netflix beëindigde. Zo is dit voor nu de duurste Netflix originele film geworden.
Rawson Marshall Thurber heeft deze film wat in elkaar gezet als een soort misdaadkomedie, die je vaak in de jaren 90 zag. De film komt wat over als een mix tussen Indiana Jones en de Ocean’s Eleven films, maar dan met wat meer komedie-elementen. Omdat de film als een jaren 90 film overkomt, werken niet alle elementen in de film, want sommige komen wat veroudert of ongeloofwaardig over. Verder heeft de regisseur het verhaal wat simpel of te rommelig geschreven. Zo komt het aan de ene kant wat voorspelbaar over, terwijl het vervolgens ook aan de vergezochte kant kan zitten. Zo kunnen komedie momenten voorspelbaar overkomen, waardoor ze niet meer zo grappig zijn. De vele plottwists maken het verhaal dan weer lastig te volgen, of ongeloofwaardig.
De film hebben ze op verschillende plaatsen, die in de film genoemd worden kunnen filmen, maar dankzij de coronapandemie waren ze helaas niet in staat om elke genoemde plaats in beeld te brengen. Hierom hebben ze deze scenes gefilmd in de filmstudio en met een green screen de achtergronden van deze plaatsen naar voren gebracht. Dat deze momenten niet echt plaatselijk zijn gefilmd, valt helaas wel op wanneer je het gebruik van de green screen kunt terugzien. Sommige plaatselijke shots zijn gefilmd via een FPV-drone. Dit is zo de eerste film waarin deze manier van filmen is gebruikt.
Het acteerwerk wordt goed gedaan door de filmcast. De drie grootte sterren zetten hun rollen goed neer, maar doen dit wel veel op hun bekende manier. Zo komen ze in deze film wel wat standaard over vergeleken hun rollen in andere films. Dwayne Johnson en Ryan Reynolds spelen leuk samen. Toch komen ze meer over als mensen die verplicht moeten zien samen te werken. De film probeert ze wel neer te zetten als mensen die tijdens hun samenwerking steeds meer om elkaar beginnen te geven, maar deze status bereiken ze niet echt in de film en blijven meer overkomen als een duo dat geforceerd met elkaar samenwerkt. Gal Gadot doet het verder ook goed in de film, maar komt meer midden in de film naar voren, om wat met haar rol te doen.

chrichtonsworld

Avatar

Afgezien van een paar geslaagde grapjes was alles compleet voorspelbaar en ongelooflijk saai. Zowel Ryan Reynolds als The Rock spelen op automatische piloot. En normaal heb ik geen issues t.a.v. Gal Gadot. Maar die is toch ongelooflijk vervelend in deze film. Als Wonder Woman deed ze het aardig maar nu is het toch echt wel overduidelijk dat ze niet goed kan acteren. En waarom moet zij toch steeds zingen nu? Was het hele Imagine debakel niet genoeg voor haar? Trouwens hetzelfde kan je van The Rock zeggen. Hij heeft ook totaal geen chemie met Ryan. De interactie tussen hun voelt erg kunstmatig.

Red Notice heeft zelfs een een aantal twists in petto. Helaas zie je die al vrij vroeg aankomen. Normaliter ben ik niet zo'n fan van bizarre twists e.d. Maar als eentje is die qua toon past bij de film en je compleet op het verkeerde been zet dan juich ik dat toe. Hier wordt er niet eens een poging gemaakt om je echt te verrassen.

De actie is ook matig. Precies wat je verwacht van zo'n film. Nergens heb je het gevoel dat er ook maar iemand echt in gevaar kan komen. Dat was bijvoorbeeld in Jumanji: Welcome to the Jungle wel zo. Of in ieder geval had die film veel meer spannende en opwindende momenten.


Als je dan toch een niemendalletje met Ryan Reynolds wil kijken, check dan 6 Underground. De actie en comedy is stukken beter.