The Witches

The Witches (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Witches is en remake van de gelijknamige film uit 1990. Deze remake is geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Robert Zemeckis, de regisseur van Forrest Gump en de Back to the Future trilogie.

In de film gaat een weesjongen (Jahzir Bruno) bij zijn oma (Octavia Spencer) wonen. Als hij in contact komt met een heks probeert zijn oma haar kleinzoon te beschermen en vluchten ze naar een hotel aan de kust. De twee denken hier veilig te zijn, maar de jongen ontdekt dat het hotel wordt gebruikt voor een heksenbijeenkomst. De hoofdheks heeft een duivelsplan dat hij samen met zijn oma en vrienden uit het hotel moet zien te stoppen.

Deze remake zet het bekende verhaal van schrijver Roald Dahl in een modern jasje en kan zo een nieuwe klassieker worden voor kinderen van deze huidige generatie. Voor ouders kan het leuk zijn om deze film samen met hun kinderen te bekijken en dan helemaal als ze bekend zijn met de originele film uit 1990. Ondanks dat deze film niet zo goed is als het origineel zitten er wel een paar leuke hints en verwijzingen in.

Met hulp van Guillermo del Toro als medeschrijver en producer, zorgt Robert Zemeckis voor goede en leuke effecten in de film. Voor oudere kijkers kunnen sommige beelden wel wat nep overkomen door het gebruik van CGI-effecten. Zo komt de film halverwege meer over als een Stuart Little remake voor de kinderen. Toch hebben ze voor een familiefilm voor een goede mix tussen visuele en computer effecten gezorgd.

Het acteerwerk wordt door de meeste van de filmcast ook op een passende manier gedaan. Dat Jahzir Bruno nog een beginnende acteur is, kunnen oudere kijkers soms wel terug zien aan zijn acteerwerk. Voor een eerste kinderfilm doet hij het verder wel goed voor een jonger publiek. Octavia Spencer levert het beste acteerwerk in de film als de zorgende wijze oma, die haar kleinzoon probeert te helpen en beschermen tegen de heksen. Anne Hathaway levert passend, maar wat apart acteerwerk. Haar personage heeft in de film namelijk een wat apart Scandinavisch accent wat er de ene keer wat beter uit komt dan de ander. Soms spreekt ze ook wat als Gollum het personage uit The Lord of the Rings films. Ondanks dat ze haar personage meer op een eigen moderne manier neerzet, komt ze niet in de buurt van hoe Anjelice Huston de rol speelde in de originele versie.