Beautiful Boy

Beautiful Boy (2018)

A true story of addiction, survival and family.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Beautiful Boy is een nieuwe biografisch drama geregisseerd en deels geschreven door Felix van Groeningen, de regisseur van The Broken Circle Breakdown en The Misfortunates. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van David en Nic Sheff.

De film gaat over de journalist David Sheff (Steve Carell), die ontdekt dat zijn tienerzoon Nic (Timotheé Chalamet) aan een drugsverslaving lijdt.
David besluit hierom er alles aan te doen om zijn zoon te kunnen begrijpen en te helpen met zijn drugsprobleem. Nic reageert alleen erg gesloten tegenover zijn vader met zijn drugsprobleem. Dit maakt het David alleen maar moeilijker, waardoor hij zich begint af te vragen of zijn zoon los te laten dan de enige optie is geworden.

Bij deze film hebben ze ervoor gekozen om beide boeken, die door vader en zoon zijn geschreven te combineren. Zo hebben ze geprobeerd om beide kanten goed naar voren te halen in de film, maar door het combineren van de twee verhalen zijn er wel wat details verloren gegaan. Zo begint de film midden in het verhaal, waardoor je als kijker wel wat onduidelijk in het verhaal komt met vragen die niet allemaal duidelijk beantwoord worden. Als ze wat meer details hadden verteld in de film kon je als kijker het verhaal en de personages betere begrijpen en wat meer voor ze voelen.

De film verteld verder ook wel over de problemen die een drugsverslaving kunnen meebrengen, maar laat dit verder niet echt duidelijk terugzien in de film. Ondanks zijn drugsverslaving heeft Nic verder geen andere problemen die andere drugsverslaafden wel kunnen hebben zoals hoge geld kosten of echte eenzaamheid problemen.

Zo draagt de relatie tussen vader en zoon echt de film, dit wordt dan ook door goed acteerwerk neergezet. Steve Carell is bij de meeste bekend als komedieacteur, maar met deze film laat hij weer goed zien dat hij ook goed in dramatische rollen naar voren kan komen. Timotheé Chalamet zet ook weer goed acteerwerk neer. Door het gebrek aan bepaalde details van zijn personage wat komt door het combineren van twee verschillende verhalen, blijf je als kijker wel met wat onbeantwoorde vragen zitten over zijn personage.