Annabelle Comes Home

Annabelle Comes Home (2019)

The Next Chapter In The Conjuring Universe

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Annabelle Comes Hom is de derde film in de Annabelle film spin-offs van the Conjuring filmserie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven door Gary Dauberman. Dit is pas de eerste film die hij heeft geregisseerd. Verder heeft hij wel meerdere scripts van andere horrorfilm van the Conjuring filmserie geschreven.

In de film hebben Paranormale onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) de bezeten Annabelle pop afgesloten geplaatst in hun artefacten ruimte, waar de pop samen met andere demonische objecten de wereld geen kwaad meer kunnen doen.
Wanneer de Warrens hun huis moeten verlaten en hun dochter Judy (McKenna Grace) en de demonische ruimte beveiligd achterlaten bij de kinderoppas Mary Ellen (Madison Iseman), lijkt de Annabelle pop vele demonische krachten aan te trekken. Judy, Mary en Mary haar vriendin zijn zo in de behekste aanwezigheid van demonische wezens, die zoeken naar een ziel of een demonisch object waarmee ze zich kunnen verbinden, om zo de mensheid weer kwaad te kunnen doen. De meiden moeten de demonen de baas zien te blijven en in het huis zien te houden tot de Warrens weer terugkomen.

Dat dit pas Gary Dauberman zijn eerste werk is als regisseur valt gelukkig niet terug te zien aan hoe de film in beeld is gebracht. Hij heeft een goede horrorsfeer gemaakt en de horror momenten verder goed in beeld gebracht. Vele momenten komen helaas wel wat bekend over. Het lijk er namelijk op dat Gary Dauberman zich veel heeft geconcentreerd op het regisseren van de film, maar wel vergeten lijkt te zijn om een origineel verhaal voor de film te bedenken. Vele horror momenten uit deze film lijken vaak simpel weg op wat aangepast gekopieerd momenten uit andere horrorfilms. Zelfs uit horrorfilms waarbij Gary Dauberman zelf ook mee heeft geschreven aan de filmscripts. Vele horror momenten in deze film zijn naast niet origineel ook wat te simpel in het verhaal geplaatst, want meestal wordt er alleen opgebouwd na een luide jump scare zonder een verdere echte betekenis.

De gehele film speelt zich haast ook volledig af op een locatie in het huis van de Warrens, waar verschillende demonen en kwade geesten de meiden wat proberen aan te doen. Vele van deze kade wezens zijn met mooie kostuums en make-up effecten in de film naar voren gebracht, maar naast een paar simpele jump scares krijg je verder weinig over ze te weten. Zo komt deze film over alsof je net zoals de personages door een spookhuis rondloopt. Het lijkt haast ook of ze met deze film de verschillende kwade wezens proberen te introduceren aan de kijkers om er in de toekomst ook een eigen spin-off film van te maken voorin the Conjuring filmserie.

Het acteerwerk in de film wordt wel goed gedaan, maar door het slechte script komen de personages in de film wat dom over met het maken van cliché fouten die domme personages vaak maken in een horrorfilm, waardoor je als kijker niet echt om ze geeft. De grotere castleden Vera Farmiga en Patrick Wilson hebben meer een cameo in deze film.