The Prodigy (2019)

There's Something Wrong With Miles

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Prodigy is een nieuwe horror film geregisseerd door Nicholas McCarthy, de regisseur van The Pact, Home en Holidays.

In de film heeft Sarah (Taylor Schilling) net haar eerst kind gekregen. Haar zoontje Miles (Jackson Robert Scott) lijkt vanaf jongs af aan al een bijzonder kind te zijn met een slimme intelligentie en een hoge pijngrens. Verder vertoont Miles ook vreemd verontrustend gedrag.
Wanneer ze Miles laat testen komt er eerst niets bijzonders uit de onderzoekresultaten. Alleen een spirituele onderzoeker gaat ervan uit dat er twee verschillende zielen in Miles leven. Miles zijn eigen ziel en de ziel van een gereïncarneerd iemand, die nog niet klaar is met zijn leven op aarde. Deze ziel behoort toe aan een kwaadaardige man, die zijn ontsnapte slachtoffer probeert te vinden en te vermoorden. Sarah komt zo voor een keuze te staan om de kwaadaardige ziel helpen en zo haar zoon terug te krijgen of haar zoon op te laten sluiten in een speciale inrichting zodat de kwade ziel geen schade kan verrichten aan de wereld.

Deze film wordt al snel op een voorspelbare manier verteld dankzij de informatie die je als kijker aan het begin van de film krijgt. Deze informatie hadden ze beter uit het begin kunnen laten en pas later in de film ergens kunnen vertellen. Zo is de enige vraag die je als kijker kunt hebben tijdens het kijken van de film welke ziel heeft de controle over het lichaam van Miles. Meestal geven de gebeurtenissen en acties van het personages al snel weg wie de controle heeft.
Door de voorspelbaarheid van de film komt de film al snel wat langdradig over, omdat je als kijker weet wat je kunt verwachten. Zo zijn de horror momenten in de film verder ook niet echt eng meer.
Het wordt niet duidelijk uitgelegd hoe de reïncarnatie verder is gebeurd in de film. Er wordt alleen simpel gezegd dat het reïncarnatie is zonder verdere uitleg. Eenzelfde soort horrorverhaal over reïncarnatie is al eens eerder in andere horrorfilms gebruikt zoals in de Child´s Play films. In deze films is de ziel van een moordenaar door gebruik van een voodoo ritueel in een onschuldige pop gekomen, om zo verder chaos te creëren in de wereld.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door de hoofdrolspelers. Jackson Robert Scott levert voor een jonge acteur weer goed acteerwerk in deze horrorfilm. In de remake van de horrorfilm It leverde hij ook al goed acteerwerk als de jonge Georgie. Taylor Schilling levert ook goed achterwerk als de moeder, die wordt geconfronteerd met de twee zielen in het lichaam van haar zoontje en de keuzes waar ze zo voor komt te staan. Het acteerwerk van de twee draagt de film. De rest van de cast komt verder niet bijzonder over in de film. Dit komt vooral omdat hun personages verder weinig bijzonders te doen hebben.