Cold Pursuit (2019)

Revenge is best served cold.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Cold Pursuit is een Remake van de Noorse film Kraftidioten (In Order of Disappearance). Deze remake is geregisseerd door Hans Petter Moland, dezelfde regisseur die de originele Noorse film heeft geregisseerd.

De film speelt zich af in een luxe skigebied in de Rocky Mountains. Hier houdt de rustige huisvader Nels Coxman (Liam Neeson) als sneeuwruimer de winterwegen schoon en overzichtelijk. Hij woont samen met zijn gezin in een comfortabele hut weg van de toeristen.
Wanneer zijn enige zoon wordt vermoord door acties waar de machtige drugsbaron Trevor ‘Viking’ Calcote (Tom Bateman) verantwoordelijk voor is, laat Nels zijn rustige leven achter zich en gaat hij gedreven door wraak bewapend de strijd aan met de gehele drugskartel.

Hans Petter Moland maakt met deze nieuwe film een grotere en gewelddadigere versie van zijn originele Noorse film. Zo heeft hij de film wat vermakelijker gemaakt voor fans van actie thrillers. Helaas maken ze in de film wel de fout om op een gegevens moment Liam Neeson zijn personage meer op de achtergrond van de film neer te zetten om zo Tom Bateman zijn personage en zijn handlangers meer naar voren te brengen. Dit doen ze in een poging om de kijkers meer informatie over de criminelen te geven, maar helaas maken deze scenes de film alleen maar wat langdradigere en hoop je eigenlijk dat Liam Neeson zo snel mogelijk weer voor komt in de film om de criminelen weer op een brute manier aan te vallen.

Deze film is eigenlijk ook meer een duistere komedie dan een echte actie thriller, want de manieren waarop Liam Neeson zijn vijanden dood, wordt op een brute, maar komische manier gedaan. Verder is de film ook gevuld met aparte, maar toch ook komische momenten.

Door de hoofdrol van Liam Neeson in de film komt deze film door het verhaal en de locatie over als een mix van twee andere Liam Neeson actie thrillers, namelijk Taken en The Grey. Liam Neeson levert weer goed acteerwerk in de film, maar dit is niet zijn beste acteerwerk. Hij acteert ook meer in deze film om er gewoon geld mee te verdienen.
Dankzij een interview dat Liam Neeson heeft gehad voor deze film, om de film zo te promoten, zijn Liam Neeson en de film in een slecht daglicht komen te staan. In dit interview heeft Liam Neeson namelijk gezegd dat hij 40 jaar geleden echt op een wraaktocht was, opzoek naar een willekeurige donkere man, om deze te doden. Dit deed hij omdat een vriend van hem verkracht was door een donkere man. Door deze informatie werd Liam Neeson voor racist verklaard. Liam Neeson heeft zich verontschuldigt en ontkent verder dat hij een racist is.
De rest van de cast zetten meer de criminelen die ze spelen verder op een standaard manier neer en weten alleen soms voor wat komische momenten te zorgen.