nu in de bioscoop

Ava (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ava is een nieuwe misdaadthriller geregisseerd door Tate Taylor, de regisseur van The Help, The Girl on the Train en Ma.

Ava (Jessica Chastain) werkt als huurmoordenaar voor een black ops-organisatie. Hiervoor reist ze de wereld rond om de hoogste leden van vijandige organisaties uit te schakelen. Als Ava tijdens een missie de verkeerde informatie binnenkrijgt, loopt de missie verkeerd af. Zo wordt ze op non-actief gezet door de black ops-organisatie. Ava trekt zich hierom terug bij familie en probeert haar persoonlijke leven weer op te pakken. Wanneer ze ontdekt dat haar baas een aanslag op haar gepland heeft voor de fout die ze tijdens haar laatste missie maakte, moet ze nu zichzelf een haar geliefde zien te beschermen tegenover de black ops-organisatie.

Deze film heeft een standaard verhaal voor een misdaadthriller. Voor mensen die bekend zijn met misdaadthrillers kan de film al snel als bekend en wat voorspelbaar overkomen. De film is helemaal voorspelbaar als je de trailer hebt gezien, want daarin word eigenlijk de gehele film bijna getoond. Om wat meer van de film te genieten kun je beter proberen de trailer te mijden.

Jessica Chastain levert aardig werk in de hoofdrol van de film, maar ze heeft wel eens betere geacteerd in andere, betere films. Colin Farrell ze ook aardig acteerwerk neer als de baas van de black ops-organisatie. Zijn personage komt alleen niet echt over als een gevaarlijke dreiging voor de held van het verhaal en zo ontstaat er ook niet echt extra spanning in de film.