Happy Death Day 2U

Happy Death Day 2U (2019)

Death makes a killer comeback.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Happy Death Day is het vervolg op de eerste Happy Death Day film van 2017. Dit vervolg is weer geregisseerd en deels geschreven door Christopher Lando, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film leert Tree Gelbman (Jessica Rothe), die uit de tijdloep vrij wist te komen dat haar vriend Ryan (Phi Vu) ook last heeft van een déjà vu. Vreemd genoeg blijkt Ryan ook vermoord te zijn door een moordenaar, die ook een babymasker van hun school mascotte droeg. Tree denkt dat ze na haar eigen déjà vu belevenissen wel weet wie de moordenaar is, maar wanneer Tree haar verdachte confronteert, blijkt ze er naast te zitten. Als Tree na gebeurtenissen weer wakker op haar verjaardag lijkt ze in een ander dimensie te zitten waar alles anders is dan in haar eigen dimensie. Zo lijkt haar leven hier beter te zijn dan in haar eigen dimensie, waardoor ze twijfelt of ze wel terug wil gaan naar haar eigen dimensie.
Ondanks de positieve kanten van deze dimensie zit er nog wel een moordenaar achter haar en haar vrienden aan. Tree leert zo dat ze steeds weer dood moet gaan om de dag te resetten, om haarzelf en haar vrienden van de dood te redden. Tree moet de moordenaar van deze dimensie nu zien te ontmaskeren en dan de keuze maken in welke dimensie ze wil blijven.

Met deze film spelen ze op een leuke manier in op het idee van een multiversum, die bestaat uit verschillende dimensies en tijdlijnen. Zo maakt het horror genre van de eerste film plaats voor een komische Sci-Fi genre. Zo is deze film ook eerder komisch dan echt eng.
Helaas maken ze de situaties in de film wel wat te groot, waardoor de film op een punt wat chaotisch over kan komen. Door de chaotische manier waarop het verhaal dan verteld wordt, is het op een punt ook lastig om alles te blijven volgen. Op een punt lijkt het verhaal van de film ook afgelopen te zijn, maar helaas hebben ze ervoor gekozen om na dit punt verder te gaan met het verhaal wat de film alleen maar onnodige langer maakt.

Het acteerwerk wordt ook weer goed gedaan in de film. Jessica Rothe komt weer heel charismatisch over in de film en heeft een goede komische timing. Door de andere dimensies in de film krijgt ze in deze film ook de kans om naast komisch aspecten van haar personages om wat dramatische aspecten naar voren te brengen.
De rest van de cast krijgt zo ook een kans om hun personages uit de eerste film op een andere manier neer te zetten. Dit zorgt voor vermakelijke komische momenten in de film.