The Gentlemen

The Gentlemen (2019)

Criminal. Class.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Gentlemen is een nieuwe actie misdaadfilm geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Guy Ritchie, de regisseur van Aladdin, Sherlock Holmes, en Snatch.

In de film wil de Amerikaanse expat Mickey Pearson (Matthew McConaughey) met zijn winstgevende drugsimperium stoppen en er gaan geruchten rond dat hij dit wil verkopen. Als er echter een van zijn drugsplantages wordt gesaboteerd en bestolen, verliest zijn gehele imperium zijn waarde. Privédetective Fletcher (Hugh Grant) verteld Pearson zijn beveiligingsman Ray (Charlie Hunnam) dat hij informatie heeft over wie mogelijk verantwoordelijk is voor de sabotage en diefstal. Voor deze informatie vraagt hij veel geld en Ray weet niet eens zeker of de informatie betrouwbaar is. Fletcher blijft Ray steeds opnieuw bezoeken om zijn vertrouwen te winnen en met aanwijzingen te tonen dat hij de juiste informatie wel heeft. Ondertussen probeert Ray eigenhandig onderzoek te doen om te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de acties om zijn baas een plezier te doen en zo niet onnodig de informatie van Fletcher voor een belachelijk hoog bedrag hoeft te kopen.

Met deze film heeft Guy Ritchie weer een eigen film weten te regisseren zoals hij in het begin van zijn regisseur carrière deed met de films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch heeft gedaan. Na deze films heeft hij meer films geregisseerd waar hij zich aan een bepaalde richting voor de films en elementen van de verhalen moest houden. Dit was het geval met de Sherlock Holmes, de King Arthur: Legend of the Sword en de live-action Aladdin films. Bij deze films werd zijn vrijheid en creativiteit wat beperkt, maar met the Gentlemen heeft hij deze vrijheid en creativiteit weer terug gekregen. Dat hij deze vrijheid en creativiteit voor wat jaren niet heeft gekregen valt helaas wel terug te zien aan deze nieuwe film van hem. Hij heeft er namelijk een wat chaotisch verhaal van gemaakt. In deze film spelen er namelijk veel verschillende verhaallijnen door elkaar. De film is verder gevuld met personages die elkaar allemaal proberen te saboteren of op te lichten in de hoop het winstgevende drugsimperium zelf te kunnen bemachtigen. Als kijker moet je goed opletten en je aandacht bij de film houden om het verhaal goed te kunnen blijven volgen, want de verschillende verhaallijnen lopen op een snel tempo door elkaar heen. Sommige van deze verhaallijnen hebben aan het einde van de film ook niet echt een betekenis gehad voor de film en komen zo uiteindelijk over als tijd verspillende verhaallijnen die de film alleen onnodig langdradigere hebben gemaakt.

De cast levert wel goed werk in de film, maar zijn door de grootte van de cast niet allemaal even van belang. De film concentreert zich vooral op de personages van Charlie Hunnam en Hugh Grant die dezelfde gebeurtenissen uit de film aan elkaar vertellen en kijken wiens verhaal er nou het meest logische en geloofwaardigste is. Andere acteurs zoals Matthew McConaughey, Colin Farrell en Mitchelle Dockery spelen verder meer kleinere rollen waarvan sommige eigenlijk ook niet van belang zijn geweest aan het einde van de film.