Escape Room (2019)

Solve the Puzzle. Escape the Room. Find the clues or die.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Escape Room is een nieuwe thriller geregisseerd door Adam Robitel, de regisseur van The Taking en Insidious: The Last Key.

In de film zijn zes vreemden uitgenodigd en zo bij elkaar gekomen om de uitdaging aan te gaan om uit een escape room te ontsnappen. Wie weet te ontsnappen maakt kan om flink wat geld te verdienen.

Wanneer het spel eenmaal begint, leren de deelnemers dat ontsnappen moeilijkere gaat worden dan ze hadden verwacht. De verschillende escape rooms waaruit ze moeten zien te ontsnappen, zijn ook zo gevaarlijk dat ze echt samen moeten zien te werken en hun verstand moeten gebruiken om dit te overleven.

Een paar jaar terug was er ook al een Escape Room film en deze stelde niet veel voor. Deze nieuwe Escape Room film is wel beter dan de Escape Room film van 2017, maar stelt verder ook niet veel voor. De vallen en raadsels zijn beter bedacht en in beeld gebracht, maar worden uiteindelijk wel te gemakkelijk opgelost door de personages, waardoor je als kijker niet echt de spanning van de film voelt. Als kijker kun je tijdens het kijken zelf ook proberen de raadsels op te lossen wat de film wat leuker maakt, maar wanneer de raadsels op een moment te groot en te moeilijk worden gemaakt in de film valt dit leuke aspect van de film weg. De film komt net als de vorige Escape Room film ook weer over als een mindere Saw-film. Vergeleken met de Saw films komen de Escape Room films als minder creatief en goedkoper over.

De film heeft ook een overdreven einde waar ze alles grotere en spannender proberen te maken in de hoop zo uiteindelijk een vervolg en uiteindelijk een nieuwe filmserie te kunnen beginnen, maar door het onduidelijk einde is de kans dat dit zal gebeuren erg klein.

Een andere probleem van de film zijn de personages, want de meeste personages zijn valse egoïsten, die elkaar eerder belachelijk maken dan dat ze elkaar echt helpen bij het op lossen van de raadsels om te ontsnappen uit de escape rooms. Door het mindere gedrag van de personages geef je als kijker ook weinig om ze en bij je minder geïnteresseerd of ze nou wel of niet weten te ontsnappen uit de escape rooms.

Zo is het acteerwerk verder ook niet zo bijzonder. De cast bestaat dan ook uit meer onbekende acteurs of acteurs, die meer in tv-series hebben gespeeld. Het komt ook meer over alsof de castleden alleen in deze film spelen om er wat geld meer te verdienen.