Sweet November

Sweet November (2001)

She Just Needed A Month To Change His Life For Ever.

Reviews (2)

Rianne

Avatar

De waardering van deze film valt me nogal tegen. Vond hem niet zo slecht als een aantal hier beweren. Films die gewoon prima in orde zijn, maar waar velen niet tegen kunnen. Dus is ook deze prachtige film ondergegaan in een zee van kritiek, daarbij even vergetend dat ook in dit genre toppers bestaan.
Dat genre bestaat overigens uit meer dan simpelweg lekker janken. Levensvreugd versus workaholic, omgaan met andermans mindere kanten en verdriet, wildvreemden oprecht willen helpen, de staat van de doorsnee liefde. Het zijn allemaal onderwerpen die niet genoeg verfilmd kunnen worden.

Zeer goed acteerwerk van Charlize Theron. Vooral toen de ziekte weer boven kwam en ze het heel moeilijk kreeg. Keanu Reeves doet het ook zeker niet slecht. De meesten zullen hem liever in een actiefilm zien, maar wat mij betreft bewijst hij hier dat hij ook dit genre aan kan. Het slot vind ik mooi vanwege de keuze die Keanu Reeves moet maken. Lastig, want wat zou jij doen? De soundtrack van Enya met Only time is prachtig, goed gekozen.

Een mooie, ontroerende film. Wel voor de liefhebber uiteraard, maar beslist een aanrader. De eerste en de derde keer, het maakt me niet uit. De film blijft in mijn ogen een topper. Het verhaal is prachtig en deze film heeft veel bij me los gemaakt.

mercapto

Avatar

OMFG!
Dit is een 1:1 copy van de tv-serie Dharma & Greg. Wat een schaamteloos stukje plagiaat is dit zeg. En dat krijgt dan een budget om Theron en Reeves erin te zetten. Degene die daar over de economische beslissingen gaat mogen ze ook wel es afschieten zeg.
Laten we eens een komische film maken over 6 vrienden die samen ouder worden in een café en in een appartementen gebouw, daar kunnen we vast wel 6 bekende acteurs voor krijgen. even wat namen veranderen en kom maar op met de cash...