Pinocchio

Pinocchio (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Pinocchio is een live-action verfilming van de gelijknamige animatiefilm uit 1940. Deze film is geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Robert Zemeckis, de regisseur van Who Framed Roger Rabbit Back to the Future.
De film gaat over de eenzame creatieve houtwerker Geppetto (Tom Hanks), die wanneer hij een vallende ster ziet zijn houten pop Pinocchio (stem van Benjamin Evan Ainsworth) tot leven wenst. Zo brengt de blauwe fee (Cynthia Erivo) Pinocchio tot leven en geeft hem de opdracht deugdzaam te zijn in zijn leven, om zo een echte jongen te kunnen worden.
Met deze live-action hebben ze een simpele en bijgewerkte kopie gemaakt van een klassieke animatiefilm. Deze remake hebben ze dan was aangepast zodat de moderne jeugd er meer van kan genieten, maar verder hebben ze het ook wat veiliger kindvriendelijke en wat politiek correcter gemaakt. Voor mensen die bekend zijn met de klassieke animatiefilm kan deze live-action wel wat tegenvallen en zelfs als wat voorspelbaar en langdradig over komen.
Ze hebben de film ook bijgewerkt om er meer Disneyverwijzingen in te verwerken. Dit kan leuk zijn voor Disneyfans, maar verder doet dit weinig bijzonders voor de film.
De visuele effecten zien er ook wat te simpel uit en komen voor oudere kijkers niet meer zo geloofwaardig over, want bij bijvoorbeeld de personages valt op dat deze met CGI in de film zijn geplaatst.
Het acteerwerk is goed maar verder ook niet zo bijzonder. De meeste van de filmcast leveren goed werk, maar doe verder weinig met deze live-action vergeleken de animatiefilm.