Onward

Onward (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Onward is een nieuwe animatie komedie geregisseerd en geschreven door Dan Scanlon, de regisseur van Monsters University.

De film speelt zich af in een magische wereld waar vroeger veel magie werd gebruikt. Om gebruik te kunnen maken van deze magie moet je jezelf hier eerst in trainen. Vele verloren hier steeds meer hun geduld voor en begonnen hun problemen op een meer technische manier aan te pakken. Dankzij deze technische revolutie werd magie steeds minder gebruikt. In de film wonen de twee elfbroers Ian (stem van Tom Holland) en Bailey (stem van Chris Pratt) bij hun moeder Laurel (stem van Julia Louis-Dreyfus). De twee zijn hun vader al vroeg verloren zelfs voor de geboorte van Ian. Als Ian in zijn eenzame onzekere tijd er voor kiest om magie te gebruiken om zijn vader voor een dag weer tot leven te brengen, slaagt hij hier maar voor de helft in. Zo is het hem gelukt om zijn vaders zijn onderlichaam terug te brengen. Hij vraagt zijn broer om hulp om zijn vader volledig terug te krijgen. Hiervoor moeten ze een zoektocht afleggen met hun vaders onderlichaam op zoek naar de benodigde magie.

Deze nieuwe animatie van Disney Pixar speelt weer leuk in op een paar verschillende verhalen. Zo brengt deze film goed naar voren hoe dankzij de moderne technische revolutie alles sinds de twintigste eeuw steeds digitaler is geworden. Zo communiceren mensen nu steeds meer met elkaar door gebruik te maken van een mobiele telefoon in plaats van dat ze nog echte gesprekken met elkaar hebben. De film laat ook zien hoe dankzij technologie vele dingen makkelijker zijn geworden en mensen zo steeds mindere moeite hoeven te doen. De belangrijkste levensles in deze film gaat over de band die iemand met zijn boers of zussen kan hebben. Zo kan het leuke zijn om deze films eens samen te bekijken met je broers en of zussen. Ze proberen ook in te spelen op het element tussen een vader en zijn kinderen of het element waar kinderen een ouder of een andere geliefde zijn verloren. Omdat je het vader personage in de film nooit echt te zien krijgt, komt dit element wel wat zwakker naar voren in de film.

Deze film is zo wel vermakelijker voor kinderen, want de humor en het verhaal in de film spreken kinderen waarschijnlijk wel wat meer aan. Voor oudere kijkers kan de film wel als wat te kindvriendelijk overkomen, want de enige echte spanning in de film is de tijdsdruk die de personages hebben om hun vader voor een laatste keer te zien. In de film zit verder ook geen echte schurk of gevaar die de personages probeert te stoppen.

De animatie in de film ziet er wel weer goed uit. Zo is de film gevuld met mooie animatie beelden voor jong en oud. Er zitten helaas niet veel 3D aspecten in die het de film echt waard maken om in 3D te bekijken.

Het stem acteerwerk wordt door de cast op een goede en passende manier gedaan. Tom Holland en Chris Pratt komen goed over als twee broers waarvan de ene wat meer onzeker is, terwijl de andere weer meer onhandig is. De twee komen ook wel wat over als hun personages die ze beide in de Marvel filmserie spelen. Julia Louis-Dreyfus en Octavia Spencer leveren ook goed en passend stem acteerwerk, maar hun personages hebben verder niet zulke grote of belangrijke rollen in de film. De twee zitten eigenlijk meer achter de twee broers aan om ervoor te zorgen dat er niets met ze gaat gebeuren tijdens hun zoektocht naar magie.