Greta

Greta (2018)

Her Game has just Begun.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Greta is een nieuwe mysterie thriller geregisseerd en deels geschreven door Neil Jordan, de regisseur van The Crying Game, Breakfast on Pluto en Michael Collins.

De film gaat over de jonge Frances McCullen (Chloë Grace Moretz), die samen met haar beste vriendin Erica (Maika Monroe) in New York woont. Frances haar moeder is pas overleden en ze mist haar nog steeds. Wanneer Frances een tas in de metro vindt met een ID-kaart besluit ze de tas terug te brengen naar de eigenaar. De eigenaar van de tas is een oudere vrouw genaamd Greta (Isabelle Huppert). De twee ontdekken dat ze veel gemeen hebben en worden zo al snel bevriend met elkaar. Greta draagt wel een sinister geheim met zich mee en wanneer Frances hier over leert, verandert hun onderlinge relatie.

Deze film begint met een interessant verhaal over een meisje dat voor het eerst in haar leven in een grote stad komt te wonen en erg moet zien te wennen aan deze nieuwe situaties terwijl ze hulp krijgt van een nieuwe oudere vriendin. Zo maakt het hoofdpersonage veel keuzes, die voor volwassen kijkers die leven in grote stad als vaag of dom kunnen overkomen. Zo kan het hoofdpersonage wel wat dom overkomen, maar dit komt vooral door het mindere script van de film.

Het script van de film is namelijk gevuld met clichés en bekende momenten, die je wel eens eerder in ander stalker mysterie thriller films hebt kunnen terugzien. Hierdoor kan de film op een moment erg voorspelbaar worden. Als kijker zie en leer je ook wel snel dat Greta niet helemaal te vertrouwen is, maar omdat Frances vaak goed probeert te blijven, negeert ze deze duidelijke tekens. Zo komt ze eerder dom over in plaats van goed of behulpzaam. Ondanks het bekende mindere script van de film, is de film verder wel goed in elkaar gezet en mooi in beeld gebracht.

Wat de film echt draagt, is het acteerwerk van de twee hoofdrolspeelsters. Chloë Grace Moretz komt geloofwaardig over als een jonge naïeve nieuwkomer in een grote stad. In de film moet ze zo veel verschillende emoties tonen wat ze op een overtuigende manier doet. Isabelle Huppert is meer bekend uit Franse films, maar komt in deze film ook goed over als een oudere dame met een duister, maar ook emotioneel verleden vol geheimen.