Yesterday (2019)

Yesterday everyone knew the Beatles. Today, only Jack remembers their songs. He's about to become a very big deal.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Yesterday is een nieuwe fantasie komedie geregisseerd door Danny Boyle, de regisseur van 127 Hours, 28 Days later en Slumdog Millionaire.

In de film heeft muzikant Jack Malik (Himesh Patel) het moeilijk om door te breken in de muziekwereld. De enige die hem echt steunt, is zijn goede vriendin Ellie Appleton (Lily James).
Als Jack tijdens een wereldwijde stroomstoring wordt aangereden en weer bijkomt, realiseert hij zich dat hij de enige is die de muziek van de band the Beatles nog kent. Zo besluit hij de nummers van the Beatles zelf te gebruiken tijdens zijn optredens. Zo weet hij door te breken in de muziekwereld, maar toch blijft hij zich onzeker voelen, wetende dat hij zijn nummers niet zelf heeft bedacht of geschreven. Zolang hij zich de nummers van the Beatles nog weet te herinneren, kan hij succesvol blijven. Zijn nieuwe succes gaat wel wat ten koste van zijn relatie met zijn ouders en met Ellie.

Deze film speelt op een komische manier met het omgaan van stiekeme plagiaat en copyright problemen. Voor Danny Boyle was het ook een dure film om te maken, want hij moet betalen voor de rechten van de bepaalde Beatles liedjes, die in de film terug te horen zijn. Het kopen van deze rechten s gelukkig een goede koop geweest, want naast het mysterieuze plot van het verhaal wordt de film verder gedragen door de bekende muziek. Ze weten met deze film verder ook leuk wat grappen te maken over de muziekwereld en hoe het hier tegenwoordig aan toe gaat. De film heeft verder ook andere leuke komische momenten, maar de trailers geven wel wat van de leuker momenten weg. Om meer van de film te genieten, kun je betere proberen de trailers niet te zien.

Het acteer en zangwerk wordt goed en mooi gedaan in deze film. Himeesh Patel en Lily James hebben een goede chemie samen. Himesh laat ook goed zien hoe beroemdheid en geld een mensen kunnen doen veranderen in een volledig andere persoon. Kate Mckinnon speelt haar rol in deze film wel weer wat overdreven zoals ze vaak bij al haar rollen doet, maar hier weet ze het wel passend neer te zetten. Verder hebben wat muziekartiesten zoals Ed Sheeran ook een cameo in deze film.