Stuber

Stuber (2019)

A Five-Star Driver Becomes A Five-Star Hero.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Stuber is een nieuwe actie komedie geregisseerd door Michael Dowse, de regisseur van It's All Gone Pete Tong en The F Word.

In de film heeft politieagent Vic Manning (Dave Bautista) zijn ogen laten laseren, waardoor hij het voor enkele dagen rustig aan moet doen en eigenlijk niet mag werken. Als hij informatie binnen krijgt dat drugscrimineel Oka Tedjo (Iko Uwais) waar hij al tijden achteraan zit weer een drugactie gepland heeft staan, wil Vic toch proberen hem te stoppen en te arresteren.
Hierom besluit Vic een Uber te regelen. Uber chauffeur Stu (Kumail Nanjiani) is een eerlijke, maar wat softe man die er alles aan probeert te doen om een vijf-sterren waardering te krijgen van zijn passagiers. Met Vic als zijn passagier beleeft hij ineens een spannende gevaarlijke toch waar hij zowel als chauffeur en als een paar extra goede ogen moet dienen. Om Vic een goede service te geven en hopelijk zo een vijf-sterren waardig te krijgen, moet Stu wel meer gevaarlijke activiteiten leren te ondergaan, die hij voor deze rit liever probeerde te vermijden in zijn rustige leven.

Dit is een overdreven, maar vermakelijke actie komedie als je er niet teveel van gaat verwachten. De vergezochte extreme actie scenes zorgen voor het beste vermaak. De komedie rondom de actie kan voor wat gegrinnik zorgen, maar valt verder tegen vergeleken de actie in deze film.
De vermakelijkste komedie elementen worden ook te vaak herhaald, waardoor ze na de zoveelste keer niet meer zo grappig zijn. De agent in de film ziet bijvoorbeeld slecht en denkt vaak dat hij iets ziet terwijl het eigenlijk wat anders is of hij loop voor de zoveelste keer weer ergens tegenop.
De komedie en de rest van het verhaal worden op een moment in de film ook wel wat voorspelbaar. Zo kun je als kijker wel zien wat er gaat gebeuren en waar ze met het verhaal naartoe gaan.

Het acteerwerk wordt wel leuk gedaan door de twee hoofdrolspelers. Dave Bautista en Kumail Nanjiani zijn lichamelijke en persoonlijke tegenpolen van elkaar in de film, maar leren gedurende de film dat ze elkaar toch nodig zijn en dingen van elkaar kunnen leren. Dave Bautista zorgt zo meer voor de vermakelijke overdreven actie in de film en Kuamil Nanjiani probeert voor wat komische momenten te zorgen tijdens de Uber rit.