Ghostbusters: Afterlife

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ghostbusters: Afterlife is een nieuw vervolg in de Ghostbusters filmserie. Dit vervolg is geregisseerd en deels geschreven door Jason Reitman, de regisseur van Juno en Up in the Air. Jason is ook de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van de twee originele Ghostbusters films. Hij is voor dit vervolg teruggekomen als producer.
In de film erft Callie (Carrie Coon) de boerderij van haar overleden vader, waar ze niet echt een band mee had. Samen met haar twee kinderen Trevor (Finn Wolfhard) en Phoebe (McKenna Grace) verhuist ze naar de boerderij. De nieuwsgierige Phoebe vindt tussen de spullen die haar opa heeft achtergelaten connecties met het oorspronkelijke Ghostbusters team. Samen met haar nieuwe klasgenootje Podcast (Logan Kim) en de hulp van haar leraar Mr. Grooberson (Paul Rudd) doen ze onderzoek naar deze spullen. Tijdens dit onderzoek weten ze per ongeluk de geestenwereld weer te openen, waardoor de stad en de rest van de wereld weer last krijgen van geesten.
Met deze film probeert Jason Reitman een respectvol vervolg in de Ghostbusters filmserie te maken. Ondanks dat hij zijn vader en fans van de originele Ghostbusters film met dit vervolg tevreden probeert te houden, maakt hij de film ook grotendeels op zijn eigen manier. Zo kan deze film even wennen zijn voor fans van de oude film, want op een paar verwijzingen en gelijke momenten na lijkt deze film meer een eigen losstaande film te zijn. De film behoudt deze status tot de laatste act van de film. Hier wordt het een echte Ghostbusters film voor de oude fans.
Voor fans van de eerste film kunnen vele momenten wel bekend overkomen als een simpele kopie, maar dan in een modern jasje. Met een wat langdradige start, om de personages te introduceren. Uiteindelijk kan het voor mensen leuk zijn om deze film samen met jongere familieleden te bekijken, om deze een moderne versie van hun jeugdfilm te laten zien. In tegenstelling tot de originele film, die meer overkwam als een horror komedie komt deze nieuwe film meer over als een familie thriller.
De visuele effecten zijn met de moderne filmtechnologie goed geüpdatet waardoor de meeste geesten wat geloofwaardiger overkomen vergeleken met de CGI die hiervoor in de oude film is gebruikt. Helaas zijn niet alle effecten even goed geüpdatet, waardoor je bij sommige geesten nog wel duidelijk kunt terugzien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst
De komedie kan aan de voorspelbare kant zijn voor oudere kijkers, maar wel vermakelijk voor jongeren. Paul Rudd komt over als een fan van het originele Ghostbusters team met zijn verdere sarcastische humor. Fans zelf kunnen zichzelf terugvinden in zijn personage. De jongere castleden zorgen dan weer voor komische momenten voor het jongere publiek. McKenna Grace levert vele droge humor terwijl Logan Kim voor bijdehand of klunzige momenten zorgt.
McKenna Grace komt het beste naar voren in deze film als de leider van het nieuwe jongere Ghostbusters team. Samen met Logan Kim voor wie dit pas zijn eerste acteerwerk is in een film komen ze goed over als teamleden. Finn Wolfhard die dankzij zijn acteercarrière wat populairder is, komt helaas wel wat minder sterk naar voren in deze film. Zijn personage krijgt namelijk minder tijd in deze film en wordt wat geforceerd in een relatie gestopt met Celeste O’Connor haar personage. De twee hebben niet echt een geloofwaardige chemie in de film. Zo komt hun aanwezigheid wat gedwongen over zodat ze weer een nieuwe Ghostbusters team hebben van vier personen. De meeste oudere castleden leveren goed acteerwerk. Hun personages komen meer over als extra’s, want deze film gaat meer om de jongere personages. Verder heeft de film leuke cameo’s voor Ghostbusters fans.