Singel 39 (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Singel 39 is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Frank Krom, de regisseur van wat afleveringen van verschillende tv-series zoals Familie Kruys en Soof: Een Nieuwe Begin. Verder heeft hij ook wat tv-films regisseert.

De film gaat over hartchirurg Monique (Lies Visschedijk). Dankzij haar goede baan heeft ze een mooi huis kunnen krijgen in Den Haag, waar ze maandelijks een bezoekje krijgt van haar minnaar.
Wanneer Monique gevraagd wordt door kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) of hij haar woning kan huren, ontstaat er al snel een vriendschap tussen de twee. Max is homo, maar heeft toch een kinderwens. Samen gaan ze via een app opzoek naar de ideale moeder voor Max zijn nageslacht. Monique zelf is nooit echte met het moederschap bezig geweest dankzij haar drukke baan. Door de gezamenlijke zoektocht begint Monique zich toch af te vragen of het niet wat voor haar zal zijn om kinderen te nemen. Zo kan ze ook kijken of er niet meer is in het leven dan alleen haar carrière.

Een film waar een homo kinderen wil hebben om zijn eigen gezin te beginnen kan voor een vermakelijk en interessant verhaal zorgen. Uniek is zo´n verhaal als van deze film dan helaas niet. In de film The Kids Are All Right wil een homo stel ook op hun eigen manier kinderen proberen op te voeden. Een meer bekend voorbeeld is waarschijnlijk het homokoppel uit de Amerikaanse komedieserie Modern Family. Gelukkig weten Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra het verhaal wat eigen te maken door hun onderlinge humoristische band. Zo weet hun vriendschap de film goed te dragen.

Lies Visschedijk zet goed acteerwerk neer, maar kan voor mensen die bekend zijn met haar verdere acteerwerk wel als wat herhaaldelijk overkomen. Ze speelt namelijk weer een gelijk typetje dat wel wat weg heeft van haar bekendere rol Soof uit de Soof films en serie. Gelukkig weet ze door de band die ze met haar tegenspeler heeft in de film de rol toch een beetje op een andere manier neer te zetten. Waldemar Torenstra komt ook goed over in de film. Dat zijn personage homo is, komt niet snel zo overdreven duidelijk over zoals bijvoorbeeld bij de acteurs die het homostel spelen in Modern Family. Zo krijgt hij de mogelijkheid om wat met zijn rol te spelen. De verdere cast levert ook wel goed werk maar zijn meer in de film aanwezig om het verhaal vooruit te helpen. Het center van de film blijft goed liggen bij de twee hoofdrolspelers.