nu in de bioscoop

DC League of Super-Pets (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

DC League of Super-Pets Is een nieuwe animatiefilm geregisseerd en deels geschreven door Jared Stern en Sam Levine. Dit is de eerste keer dat ze samen een film hebben geregisseerd. Beiden hebben zelfstandig hiervoor meer tv-afleveringen geregisseerd.
De film gaat over Krypto (stem van Dwayne Johnson) en zijn relatie met zijn eigenaar Superman (stem van John Krasinski). Wanner superman zich meer begint bezig te houden met zijn liefdes leven en zijn relatie met Lois Lane (stem van Olivia Wilde) begint Krypto jaloers te worden en besluit hij Superman te negeren. Zo krijgt de duivelse cavia Lulu (stem van Kate McKinnon) de kans Superman uit te schakelen en weg te stoppen. Lulu weet de rest van de Justice League ook op te sluiten en ervoor te zorgen dat Krypto zijn krachten verliest.
Om Lulu te stoppen en de superhelden te redden moet Krypto zien samen te werken met een groep huisdieren die vastzat in hetzelfde asiel als Lulu en ook op een mysterieuze manier superkrachten hebben gekregen. De hond Ace (stem van Kevin Hart) wil als leider van de andere huisdieren niet samenwerken met Krypto, omdat ze een slechte eerste ontmoeting met elkaar hebben gehad. Krypto moet Ace en de andere huisdieren nu zien te overtuigen hem te helpen in zijn strijd tegen Lulu voordat ze de gehele wereld in gevaar weet te brengen.
Dit is de tweede animatiefilm van Warner Animation Group-film na The Lege Batman film. Hier wist het team achter de film met parodie komedie Batman en de gehele film en verdere comic geschiedenis speels voor schut te zetten. Zelfs wisten ze wat met verkeerde beslissingen van de Warner Bros filmstudio te spelen. Met ditzelfde team zou je verwachten dat ze dit met deze film weer, maar nu op een grotere manier ongeveer hetzelfde zouden doen nu ze meer superhelden van de dc-wereld kunnen gebruiken in hun film.
Helaas hebben de schrijvers ervoor gekozen het veilig te spelen en het verder klein te houden. Zo blijft de uiteindelijke film meer kindvriendelijk met maar een paar kleine komische momenten voor oudere kijkers. Regisseur en medeschrijver Jared Stern houdt samen met medeschrijver John Whittinngton het verhaal van de film ook wat bij een standaard superhelden verhaal. Daar zijn deze dagen al vele gelijke soort films overgemaakt en er komen nog vele nieuwe aan. Zo maken ze veel gebruik van clichés uit deze andere films, maar doen verder weinig unieks. Voor wat komische doeleinden of gewoon om simpelweg verder te gaan met het verhaal hebben ze hier zelf weinig creatieve moeite voor te hoeven doen. Vaak gaan ze helaas ook te lang door met dezelfde soort grappen en het uiteindelijke verhaal had ook wel een kwartier korter gekund. Jongere kijkers zouden zo mindere snel hun interesse in de film verliezen en dan om de meer verschillende soorten komedie kunnen hebben gelachen. Deze film is zo beter bedoeld om een keer samen met het gezin op een streaming service te kijken wanneer deze hierop wordt uitgebracht
De beginnende regisseurs weten samen met het animatieteam verder ook niet voor unieke animatie beelden te zorgen, waardoor de uiteindelijke film meer een standaard animatiefilm blijft die wat lijkt op de animatie uit The Secret Life of Pets films.
Het stem acteerwerk wordt wel goed en passend gedaan door de filmcast. De meeste van hen hebben wel eens vaker hun stem gebruikt voorin een animatiefilm. Dwayne Johnson en Kevin Hart komen na hun zoveelste samenwerking in een film weer komisch over naast en tegenover elkaar. Kate McKinnon weet ook op een passende manier de stem in te spreken van een onschuldig lijkende, maar toch wel duistere cavia. Ondanks dat hij meer een kleine rol in de film heeft weet Keanu Reeves ook voor komische momenten te zorgen als de stem van Batman in de film.