West Side Story

West Side Story (2021)

A city divided. Their love will change everything

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

West Side Story is een remake van de gelijknamige film uit 1961. Deze remake is geregisseerd door Steven Spielberg, de regisseur van Jurassic Park en Schindler’s List.
De film speelt zich af in New York in het jaar 1957 waar de twee straatbendes de Jets en de Sharks ruziën met elkaar over van wie de straten nu echt zijn. De bendes nemen het zo tegen elkaar op, maar proberen de politie te mijden. Op een gezamenlijk schoolfeest neemt de strijd tussen de gangs erg toe, maar hier ontmoeten Tony (Ansel Elgort) en Marie (Rachel Zegler) elkaar en worden verliefd. Omdat beide van een andere bende zijn, wordt hun liefde gezien als een verboden liefde. De twee hebben zo moeite elkaar te zien en tegelijk hun bende tevreden te houden. Later proberen ze met hun relatie te tonen aan de rest dat strijd tussen de straatbendes misschien niet nodig is en ze allen samen naast elkaar kunnen leven op dezelfde straten.
Dit is voor Steven Spielberg de eerste musical die hij heeft geregisseerd, maar ondanks dat weet hij samen met fotografie directeur Janusz Kaminiski deze remake op een meer moderne maar, toch op een respectvolle manier neer te zetten. Verder heeft Spielberg de film ook toegewijd aan Arthur Laurents, de man achter het originele boek en toneelstuk en zijn eigen vader Arnold Spielberg.
Spielberg brengt de film samen met zijn muziek en dans crew op een herkenbare, maar toch ook hun eigen manier over. Janusz Kaminiski en dans choreograaf Justin Peck zorgen dat de filmcast op de juiste manier hun dansmoves uitvoeren, want beide hebben ze ervaring met dans en musical films. Verder hebben Tony Kushner en Leonard Bernstein onder advies van muziek componist John Williams ervoor gezorgd dat het zang en muziek werk verder ook passend en respectvol is overgebracht. Dit hebben ze verder gebaseerd op het originele werk van Arthur Laurents. Door deze samenwerking hebben ze voor een goede musical film gezorgd. Spielberg weet zo verder de film op de juiste manieren in beeld te brengen en verder aan te passen waar het nodig is.
Dankzij het dans en muziek team weet de filmcast het acteer, zang en danswerk in de film op een juiste manier neer te zetten. De meeste van de cast hebben zelf al muzikale ervaring door bijvoorbeeld in andere filmmusicals te hebben gespeeld. Voor Rachel Zegler is dit past de eerste film waarin ze acteert en heeft verder meer ervaring als toneel actrice. Ondanks dit verschillende soort acteer ervaring weet ze haar rol in de film op een goede manier neer te zetten. Van de cast heeft Ansel Elgort minder ervaring met musicals wat soms wel terug valt te zien in de film. Zo kan hij tussen de andere zangers en dansers soms wat apart overkomen.
Mensen die bekend zijn met de originele film uit 1961 kunnen deze film zo bekijken zonder dat het hun originele ervaring aanpast. Voor een bijzondere ervaring kunnen ze de film misschien zelfs met hun kinderen of zelfs kleinkinderen kijken als die ook van musicals houden en zo ervaren hoe de film met tijden weinig is veranderd. De muziek en liedjes komen op een aangepaste maar nog steeds herkenbare manier over in de film.