The Farewell (2019)

Based on an Actual Lie

Ontroerend drama waarin een Amerikaanse haar Chinese oma niet mag laten weten dat zij stervende is.
play

7,9 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

Regie
Lulu Wang
Cast
Awkwafina, Tzi Ma, Xiang Li, X Mayo, Ines Laimins, Diana Lin, Diane Dehn, Jim Liu, Gil Perez-Abraham, Yongbo Jiang, Hong Lin, Hongli Liu, Shimin Zhang.
Release
25.01.2019
Release NL
21.11.2019
Release DVD
20.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Lulu Wang | Cast: Awkwafina (Billi Wang), Zhao Shuzhen (Nai Nai), Tzi Ma (Haiyan Wang), Diana Lin (Lu Jian), Lu Hong (Little Nai Nai) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2019

Een dodelijke ziekte kan een lange lijdensweg betekenen. Als dokters geen hoop meer hebben, ligt er niet alleen een periode van fysieke pijn en ongemak in het vooruitzicht. Er is ook geen hoop meer dat je er beter uit zult komen. Is het daarom wel goed om te weten dat je doodgaat? Filmmaakster Lulu Wang werd geconfronteerd met deze vraag, toen haar eigen oma dodelijk ziek bleek te zijn, maar haar familie dat voor haar geheim hield. Een aantal jaar later maakte ze The Farewell, een ontroerend drama over dit dilemma en de botsing tussen Chinese en Amerikaanse culturele waardes.

Mocht dit verhaal je bekend voorkomen, dan zou het goed kunnen dat je luistert naar de podcast This American Life, want in het voorjaar van 2016 was Wang daar te gast om haar ervaringen te delen. Wang werd geboren in China, maar groeide op de Verenigde Staten. Toen ze van haar ouders hoorde dat haar geliefde oude oma een dodelijke ziekte had, nam ze aan dat de hele familie zou samenkomen in China om afscheid te nemen. Dat gebeurde ook, maar niet op een manier die ze verwachtte: oma wist namelijk niet dat ze stervende was, de dokter had dat niet aan haar maar aan haar jongere zus verteld en de hele familie hield dit geheim. Daarom wordt er een nephuwelijk tussen een neef en zijn vriendin georganiseerd, zodat de hele familie bijeen kan komen zonder dat oma argwaan krijgt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.