Haunt

Haunt (2019)

Some Monsters Are Real

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Haunt is een nieuwe horror film geregisseerd en geschreven door Scott Beck en Bryan Woods, die samen ook de film Nightlight hebben geregisseerd en geschreven.

In de film besluit Harper (Katie Stevens) na haar relatie te hebben beëindigd samen met vrienden tijdens Halloween naar een spookhuis te gaan om haar relatiebreuk te vergeten. In dit spookhuis worden mensen de stuipen op het lijf gejaagd door gemaskerde mensen waaraan de bezoekers moeten zien te ontkomen, terwijl ze doolhoven en puzzels moeten zien op te lossen in het spookhuis.
Zo zien de vrienden hoe andere bezoekers bruut aangepakt worden door het gemaskerde personeel, maar wanneer ze zien hoe iemand vervolgens gedood wordt, beginnen ze te twijfelen of dat nog wel bij de show hoort. Als ze elkaar vervolgens verliezen in de doolhoven en te horen krijgen hoe sommige ook gepakt en vermoord worden, realiseren ze zich dat ze uit dit spookhuis moeten zien te komen voor het te laat is.

Deze film begint wat sloom, maar zodra de vrienden zich in het mysterieuze spookhuis bevinden past het tempo zich aan en probeer je als kijker ook met de personages de puzzels op te lossen of de juiste wegen door de doolhoven te onthouden. Zo word je als kijker ook meegenomen in de film. Wanneer de moorden beginnen, verandert de film meer in en spannende thriller. Helaas is de film naast spannende nooit echt eng, want de horror aspecten zijn wat voorspelbaar of zijn slecht simpele jump scares. Het grootste probleem is het gehaaste slecht uitgewerkt einde waarin te veel gebeurd om het goed te blijven volgen. Zo komt de film wel slecht afgerond over.

Het budget van de film was niet al te groot, maar toch hebben ze de filmsets mooie en creatief in de film kunnen plaatsen met verschillen ruimtes voor de puzzelkamers en doolhoven.

De cast bestaat uit een groep beginnende acteurs waarvan de meeste nog onbekend zijn of meer in tv-series hebben geacteerd. Toch komen ze goed over als tieners die plezier proberen te beleven in een spookhuis tijdens Halloween. Helaas maken ze wel veel domme beslissingen in de film, waardoor ze gemakkelijkere in de handen van de moordenaars kunnen vallen.