Reviews (2)

latevogel1

Avatar

Sterke film met een prima verhaallijn, een verhaal waarin het echtpaar (Charlie en Nicole) uiteen zullen gaan en het in eerste instantie zullen doen zonder advocaten omdat ze zo goed met elkaar overweg kunnen, totdat........

Totdat de vrouwelijke helft het advies krijgt om in zee te gaan met advocaat Nora Fanshaw (Laura Dern), een advocate die weet wat de "winsten en verliezen" zijn tijdens een scheiding. Charlie ziet het ook niet meer zitten zonder een advocaat en roept in eerste instantie de hulp in van Bert Spitz, een rustige gepensioneerde familieadvocaat die geen 'vuurwerk' wil en het liefst een rechtszaak vermijdt omdat deze mogelijk voor de man in het nadeel kan zijn.
Helaas voor Charlie verteld Bert meer de negatieve kant van zijn verhaal en wordt hij steeds wanhopiger over de afloop van de voogdij over hun zoontje Henry (een "etterbakje" ) gespeeld door Azhy Robertson.
Charlie besluit tot een noodgreep en vanaf dat moment zijn 'de poppen aan het dansen'.
Zoals gezegd een uitstekende film die ondanks de ruim twee-en een-half uur lengte, niet het gevoel geeft dat het te lang is, aan het einde kregen wij eerder het idee dat het te kort was.
Een ruime 8+!

Mr.Movies

Avatar

Marriage Story is een nieuwe Netflix romantische drama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Noah Baumback, de regisseur van The Squid and the Whale.

De film gaat over Charlie (Adam Driver) en Nicole (Scarlett Johansson) die van elkaar gaan scheiden. De twee proberen dit op een vriendelijke manier te doen, maar leren dat dit voor een officiële scheiding moeilijk is. De twee moeten beide een eigen scheidingsadvocaat zien te vinden die hun kunnen helpen met de officiële scheiding. Door de invloed en adviezen van de advocaten verandert de relatie tussen de twee op zo'n manier, waardoor ze nog moeilijk bevriend weten te blijven en nu met elkaar de strijd aan moeten gaan over de kosten en de regeling over hoeveel tijd ieder krijgt met hun zoon Henry (Azhy Robertson).

Met deze film laten ze goed zien hoe zwaar het is om een officiële scheiding te regelen en hoe het door de bijbehorende regels soms alleen maar lastiger wordt voor beide partijen. De film brengt beide kanten van de vrouw en man op een goede gelijke manier naar voren, waardoor je als kijker met beide medelijden kunt hebben. Zo krijg je als kijker ook al snel medelijden met hun zoon die tussen de twee scheidende ouders in staat, want de film laat goed zien hoe een scheiding het kind of de kinderen van de scheidende ouders kan beïnvloeden.

Het acteerwerk wordt ook goed gedaan in de film. Adam Driver en Scarlett Johansson komen goed en geloofwaardig over als een stelletje dat van elkaar wil gaan scheiden. De twee komen namelijk in het begin goed over als een leuk stelletje, maar dat door gebeurtenissen en informatie die ze van hun advocaten krijgen, uit elkaar groeien Laura Dern en Ray Liotta komen namelijk goed naar voren als de advocaten van beide partijen, die ervoor proberen te zorgen dat hun cliënt het beste uit de echtscheiding situatie komt.