Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Halloween Kills is het vervolg van de Halloween film uit 2018 en zo de derde film in de nieuwe Halloween filmserie. De film is weer geregisseerd deels geschreven en geproduceerd door David Gordon Green die ook de vorige Halloween film heeft geregisseerd.
In de film denkt Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) eindelijk Michael Myers voorgoed te hebben gestopt, door hem in een brandende val achter te laten. Laurie eindigt door haar verwondingen in het ziekenhuis en heeft zo niet door dat Michael Myers uit haar brandende val weet te ontsnappen. Myers vormt zo weer een dreiging voor alle inwoners van Haddonfield. Tommy Doyle (Anthony Michael Hall) besluit daarom samen met andere inwoners Myers op te zoeken en te stoppen voordat hij Laurie kan bereiken.
Met dit vervolg zorgen ze voor een vermakelijke slasher, maar zonder echt verhaal of diepgang. Met wat flashbacks proberen ze extra informatie en personages toe te voegen aan de originele Halloween film. Alle tijd die hieraan besteed wordt, komt meer over als opvulling van het verhaal en verder lichte opbouw voor het vervolg van deze film. De flashbacks zijn wel op een goede en passende manier in beeld gebracht, waardoor het overkomt alsof ze in dezelfde tijd zijn gefilmd als de eerste Halloween film van 1978.
Voor fans van de Halloween filmserie zitten er wel leuker verwijzingen en terugblikken in de film naar voorgaande Halloween films. Omdat ze met de Halloween film van 2018 een vervolg maakte van de originele Halloween film die de verdere vervolgen negeerde, is het wel apart dat ze aspecten van deze negeerde films terugbrengen. Door deze beslissing komt het wat onzeker over of de verdere vervolgen nu wel of niet meetellen.
Michael Myers zorgt voor creatieve en vermakelijke moorden waar slasher fans van kunnen genieten. Naast deze bloederige slasher scenes mist de film verder wel echte spanning. Met Michael Myers zijn personage lijken ze verder ook wat onzeker te zijn. Na de originele twee Halloween films ging Michael Myers dood, maar hebben hem later voor fans teruggehaald in de filmserie en hem toen meer bovennatuurlijke kanten gegeven. De 2018 Halloween film zou de andere vervolgen te negeren en zo Michael Myers zijn bovennatuurlijke kant uit de filmserie halen, maar. In deze nieuwe film lijkt hij toch nog meer dan een mens te zijn. Door al deze onduidelijke beslissingen, wordt het soms lastig de verschillende Halloween filmseries nog duidelijk te volgen.
Doordat ze in deze film Jamie Lee Curtis haar personage meer aan de zijlijn zetten, brengen ze andere personages uit de originele Halloween film terug. Sommige van deze personages worden zelfs weer gespeeld door de originele castleden. Voor fans kan het leuk zijn deze originele castleden terug te zien. Helaas bestaat de terugkerende cast niet uit de beste acteurs wat soms voor aparte of ongemakkelijke scenes zorgt. Anthony Michael Hall kan ook wat verdreven overkomen