Countdown (2019)

If you could find out exactly when you're going to die... would you want to know?

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Countdown is een nieuwe horror film geregisseerd en geschreven door Justin Dec, de regisseur van Duel.

In de film download verpleegster Quinn Harris (Elizabeth Lailas) de app Countdown, die gebruikers toont hoe lang ze nog te leven hebben. De meeste gebruikers zien dat ze nog jaren te leven hebben, maar de Countdown app toont Quinn dat ze nog minder dan drie dagen te leven heeft. Quinn probeert de app niet serieus te nemen, maar als Quin hoort dat de app het bij anderen wel juist had, begint Quinn de app steeds serieuzer te nemen. Nu probeert ze een manier te vinden om aan het noodlot van de app te ontkomen.

Deze film komt over als een nieuwe film uit de Final Destination filmserie, maar dan zonder de bedoelde komische kanten die later in deze filmserie steeds meer naar voren kwamen. Er valt soms wel om deze film te lachen om de domme manier dat ze bepaalde gebeurtenissen in elkaar hebben gezet. Deze onbedoelde humor verdwijnt helaas gedurende de film als ze meer verhaal over de killer app naar voren proberen te brengen. Al deze informatie over de app komt namelijk nooit echt duidelijk naar voren en lijkt zich steeds weer aan te passen. Zo valt de film op een moment niet meer duidelijk te volgen wat de film alleen langdradig maakt in plaats van eng. Zo kun je beter een van de Final Destination films terug kijken of gewoon een andere goede horror film.

Op horror gebied maakt de film haast alleen gebruik van simpele jump scares, die je meestal wel aan ziet komen. De film is verder ook gevuld met clichés en gebeurtenissen die al eens eerder in andere betere horrorfilms zijn voorgekomen.

De cast van de film levert verder ook geen bijzonder werk. De meeste acteurs van de cast zijn ook meer beginnende en tv-acteurs wat soms wel terug valt te zien aan de manier waarop ze in deze film acteren. Tom Segura levert wel het meest komische acteerwerk op een sarcastische manier als een telefoonwinkel eigenaar, die de mysterieuze app probeert te hacken.