Spider-Man: No Way Home

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Spider-man: No Way Home is een nieuwe superhelden film in de Marvel filmserie en verder de derde Spider-man film uit de nieuwe Spider-man serie. De film is geregisseerd door Jon Watts, die ook de twee voorgaande Spider-Man films heeft geregisseerd.
In de voorgaande film werd Spider-Man zijn geheime identiteit gedeeld met de gehele wereld. Peter Parker (Tom Holland) zijn leven en het leven van zijn vrienden en familie is nu een stuk lastiger geworden, want de hele wereld zit achter hen aan en gunt ze verder geen privacy meer. Om alles weer terug bij het oude te krijgen, vraagt Peter Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) om hulp. Met een magische spreuk probeert Strange de gehele wereld Peter zijn geheime identiteit te doen vergeten, maar door Peter zijn bemoeienis gaat de spreuk verkeerd. Hierdoor breekt het multiversum open en komen er schurken uit andere universums nu in Peter zijn universum terecht. Samen met Doctor Strange en zijn vrienden moet Peter deze schurken zien te verslaan om ze terug te kunnen brengen naar hun eigen universum. Dit moeten ze doen voor het multiversum verder openbreekt.
Met deze film krijgt Marvel de kans om oude schurken uit voorgaande Spider-Man films in hun filmserie te gebruiken en verder wat aan te passen aan de moderne tijd. Fans van voorgaande Spider-Man films kunnen met deze film oude tijden herleven dankzij het terugbrengen van de oudere schurken. Ondanks dat ze veel gebruik maken van oude elementen uit de oudere Spider-Man films heeft de film zelf ook een goed eigen verhaal. Hier worden Peter en zijn vrienden door hun nieuwe roem ineens anders behandeld worden door de rest van de wereld.
Dankzij de verbeterde filmtechnieken en Mauro Fiore als de fotografie directeur weten ze Spider-Man en de terugkerende schurken op een betere manier vast te leggen in de film. Zo komen momenten nu meer geloofwaardig over vergeleken hoe het in de oudere films werd gedaan. Met CGI hebben ze sommige acteurs, die de schurken spelen ook weten te verjongen, zodat het haast lijkt alsof ze uit de oude films zijn teruggekomen.
Ondanks de creatieve kanten van het verhaal zijn andere dingen wel wat simpel of wat zwak naar voren gehaald in het verhaal. Hierdoor kunnen drama momenten en spanning van bepaalde gebeurtenissen wel wat verloren gaan. As het verhaal wat beter geschreven was, had de film zelf wel stukken beter kunnen zijn geweest.
De terugkerende castleden uit de voorgaande Jon Watts Spider-Man films moeten hun personages wat meet op duistere en dramatische manieren spelen. Tom Holland en Zendaya weten dit goed naar voren te brengen, maar dankzij het script blijft Jacob Batalon wel meer voor komische momenten gebruikt te worden in de film.
De terugkerende schurken uit voorgaande Spider-Man films weten hun rollen weer op een herkenbare manier neer te zetten in deze film en sommige krijgen zelfs de kans hun rollen wat beter of meer uit te breiden in deze film.