The Kill Team

The Kill Team (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Kill Team is een oorlogsdrama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Dan Krauss, die verder meer korte films heeft geregisseerd.

In de film maakt jonge soldaat Andrew Briggman (Nat Wolff) zijn intrede in een peloton in Afghanistan. Dit peloton wordt, geleidt door sergeant Deeks (Alexander Skarsgård), die wat te bruut bezig kan gaan als leider van het peloton. Zo beïnvloedt hij de rest om ook wat bruter te werk te gaan tijdens hun missie in Afghanistan. Andrew blijft zo als enige goedaardige soldaat over in het peloton.
Als Andrew zo de duistere acties van het peloton meemaakt van hoe ze onschuldige mensen doden, komt hij voor de keuze te staan om de acties van het gehele peloton te melden of dit verborgen te houden. Als hij de acties van het peloton meldt, loopt hij wel het risico dat iemand van het peloton wraak wil nemen op hem.

Voor een eerste bioscoopfilm die Dan Krauss regisseert, heeft hij het wel veilig gespeeld. In 2013 heeft hij namelijk ook een documentaire geregisseerd over hetzelfde onderwerp als in deze film naar voren komt. Voor mensen die bekend zijn met deze documentaire kan deze film dan als wat bekend en voorspelbaar overkomen. Je kunt ook wel terugzien dat dit de eerste film is die Dan Krauss heeft geregisseerd, want als film komt deze versie soms nog wel wat over als een documentaire. Zo komt het ook niet echt over als een oorlogsfilm. De film komt zo helaas toch wat over als een kopie van de documentaire.

Het positieve van de film is wel het acteerwerk, want ondanks dat in de documentaire de personages zichzelf gewoon speelde, weet de cast van deze film hun rollen op een goede manier neer te zetten. Nat Wolff kot goed over als een goedhartige soldaat, die zijn werk netjes volgens het boekje probeert te doen. Verder heeft hij ook meer in tiener films en komedies gespeeld, maar met deze film komt hij ook goed naar voren in een oorlogsdrama. Alexander Skarsgård weet ook weer goed naar voren te komen als een brute sergeant, die op een hardhandige corrupte manier zijn peloton leidt.