I See You

I See You (2019)

True Evil Hides in Plain Sight

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

I See You is een nieuwe mysterie thriller geregisseerd door Adam Randall, de regisseur van iBoy en Level Up.

In de film raakt een 10-jarige jongen spoorloos vermist. Rechercheur Greg Harper (Jon Tenney) is druk bezig met het onderzoeken wat er met de vermiste jongen is gebeurd. De enige link die hij weet te leggen is dat deze zaak veel weg heeft van een gelijke, onopgeloste vermissingszaak van tien jaar geleden. Greg is te veel met de zaak bezig, waardoor hij weinig rust heeft. Hij kreeg al weinig rust nadat hij ontdekte dat zijn vrouw Jackie (Helen Hunt) een geheime affaire had. Zo is er een ook al een tijd een onrustige sfeer in hun huishouden. Jackie beweert ook dat ze vreemde geluiden hoort wanneer ze alleen in het huis is en vaak spullen verliest. Zo begint Greg zich af te vragen of er een link is tussen de vreemde dingen die in zijn huis gebeuren en de vermiste jongen, of als Jackie haar verstand begint te verliezen.

Deze film wordt wat verkeerd gepromoot met de trailers van de film, waardoor je verwacht dat er een meer bovennatuurlijke iets achter het verhaal van de film schuilt. Ditzelfde probleem gebeurde ook met de film The Village van regisseur M. Night Shyamalan. Een ander probleem van deze film is het script geschreven door Devon Graye. Dit is pas het eerste filmscript dat hij geschreven heeft waarin hij probeert al zijn wendingen goed naast elkaar te zetten, maar toch is hij vergeten om goed op de details te letten van zijn eigen script. Zo gebeuren de onthullingen van de film op het eind toch wat te precies, waardoor ze uiteindelijk niet echt meer geloofwaardig overkomen.

Het acteerwerk wordt door de meeste van de cast wel goed gedaan, maar door het wat rommelige script komen ze niet allemaal even goed naar voren. Deze film is voor Helen Hunt niet haar beste acteerwerk. Haar personage komt ook wat verward over, zo kun je als kijker ook niet altijd goed volgen waar ze mee bezig is. Het beste acteerwerk in deze film komt van Gregory Alan Williams, die Jon Tenney zijn politiepartner speelt. Helaas heeft hij maar een kleine rol in deze film.