nu in de bioscoop

Huisvrouwen bestaan niet 2 (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Huisvrouwen bestaan niet 2 is het vervolg op de eerste film. Dit vervolg is geregisseerd door Aniëlle Webster, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film dealen moeder Loes (Loes Luca) en haar twee dochters Marjolein (Jelka van Houten) en Gijsje (Eva van de Wijdeven) nog steeds met bepaalde nieuwe moeilijkheden in hun leven. Loes probeert een nieuwe relatie te zoeken. Marjolein probeert haar relatie juist wat op te krikken, terwijl Gijsje naar erkenning in haar werk zoekt.

Met deze nieuwe film spelen ze goed in op de actualiteit waar moeder Loes net als vele andere ouderen in het land zich eenzaam voelt. Dochter Gijsje probeert promotie te krijgen met haar werk, maar de promotie titel is meer een titel die bedoeld is voor een man. Zo probeert ze toch de promotie te krijgen en voor wat meer vrouwenemancipatie te zorgen met het werk. Ondanks deze actuele onderwerpen zit de film helaas nog wel vol met clichés, die ook wel eens eerder in andere romantische komedies naar voren zijn gekomen. De verhaallijnen en situaties met deze clichés komen zo wel wat bekend over, waardoor het tempo van de film afneemt.

Het acteerwerk wordt ook leuk gedaan door de cast, want het trio komt nog leuk en geloofwaardig over als moeder met twee dochters.