Fantasy Island
op tv

Fantasy Island (2020)

Never coming home.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fantasy Island is een nieuwe horror avonturen film geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Jeff Wadlow, de regisseur van Truth or Dare en Kick-Als 2. Deze film is geïnspireerd en bedoeld als een herstart van de gelijknamige tv-serie uit de jaren 70.

In de film nodigt de mysterieuze Mr. Roarke (Michael Peña) mensen uit om naar zijn afgelegen tropische resort te komen. Hier belooft hij zijn gasten dat hij helpt met het volbrengen van hun dromen en fantasieën. Als de nieuwe gasten van Mr. Roarke hun fantasieën en dromen naleven, beginnen ze zich te realiseren dat naast deze goede dingen ze ook met hun nachtmerries worden geconfronteerd op het eiland. De gasten leren zo dat ze het mysterie van het eiland moeten zien op te lossen als ze het weer levend willen verlaten.

Deze film is gemaakt door hetzelfde filmteam dat in 2018 de film Truth of Dare heeft gemaakt. Bij deze film probeerde ze van een simpel spel een enge horrorfilm te maken alleen zonder succes. Met deze nieuwe film proberen ze nu van iets groter zoals een oude tv-serie ook een horror film te maken. Deze film gaat zo over de verschillende verhaallijnen van de verschillende gasten die allemaal hun fantasie naleven en vervolgens de strijd met hun nachtmerries moeten aangaan. Zo lijkt het verhaal lastig te volgen, want al deze losstaande verhaallijnen lopen wat rommelig door elkaar heen. Daarom hebben de scriptschrijvers er waarschijnlijk voor gekozen om haast elke scene in de film steeds weer opnieuw uit te leggen, maar in plaats van duidelijker maakt dit de film alleen langdradiger. Het enige wat geen echte uitleg krijgt in de film is de grootte plottwist van de film. Zo eindigt de film naast langdradig ook nog eens als een ongeloofwaardige film.

Deze film komt verder ook niet zo sterk over als een horrorfilm, want een beetje horror fan kan de wel voorspellen wanneer er iets engs gaat gebeuren in de film. Het geluid valt vaak ook al weg om dat weer hard terug te komen in de film en verder te dienen als een simpele jump scare.

Het acteerwerk wordt door de meeste van de cast zo ook wat overdreven gedaan. Maggie Q is de enige van de cast die nog een redelijk te volgen verhaallijn heeft waar ze nog wat van probeert te maken. Michael Peña is ook wat verkeerd gecast, want het Mr. Roarke personage uit de tv-serie werd door Ricardo Montalban en in het vervolg van de tv-serie door Malcolm McDowell wat meer op een duistere en sinistere manier neergezet. Michael Peña zijn versie van dit personage komt meer over als het personage van Rowan Atkinson uit de eerste Scooby Doo film.