The Secret Garden

The Secret Garden (2020)

Unlock Your Imagination

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Secret Garden is een remake van de gelijknamige film uit 1993. Deze remake is geregisseerd door Marc Munden, die meer bekend is als regisseur van tv-series zoals National Treasure en The Crimson Petal and the White.
In de film overlijden de ouders van de 10-jarige Mary Lennox (Dixie Engerickx). Hierom wordt ze naar haar oom Archibald Cravan (Colin Firth) gebracht. Haar oom woont in een groot landhuis samen met zijn zieke zoon Colin (Edan Hayhurst). Mary is een nieuwsgierig meisje en ze besluit het grote landhuis van haar oom volledig te onderzoeken. Zo vindt ze een mysterieuze deur die haar toegang geeft tot een geheime tuin. In deze tuin ontdekt Mary dat hier bijzondere dingen mogelijk zijn. Zo probeert ze haar neefje mee te krijgen naar de tuin in de hoop dat hij hier kan genezen. Colin is alleen te negatief ingesteld om met haar mee te komen. Mary moet nu naar een manier zoek om Colin te overtuigen van de wonderen die in de geheime tuin mogelijk zijn.
Deze film is net zoals de gelijknamige film uit 1993 en vele andere films met dezelfde naam gebaseerd op het boek van schrijfster Frances Hodgson Burnett. Zo kan het verhaal van de film voor oudere kijkers wel als wat bekend overkomen. Deze nieuwe versie is zo leuker voor jonge kinderen van deze generatie. Ouders die bekend zijn met een oudere versie van deze film zouden deze film wel samen met hun kinderen kunnen bekijken, om vervolgens de twee verschillende films met elkaar te vergelijken.
De film heeft wel mooie scenes die zich afspelen in de geheime tuin, want die is gevuld met mooie beelden en wat dieren. Oudere kijkers kunnen wel eerder zien dat de meeste van deze beelden met CGI en voor een green screen gefilmd zijn, maar jongere kijkers kunnen wel van deze mooie beelden genieten en hier verder over fantaseren.
Door het script komen personages van Dixie Egerickx als net geworden weeskind en de zieke Edan Hayhurst wat negatief over voor een groot deel van de film. Ondanks dat beide een goede reden hebben om negatief te zijn, kun je als kijker moeilijk met ze meeleven en is het moeilijk om ze leuk te vinden. Het was beter geweest om de personages op een meer positieve manier te introduceren aan de kijkers, want de personages worden pas zelf positief als ze in de geheime tuin zijn. De film wordt gedragen door Amir Wilson die de zoon van de hulp in het huishouden speelt. Acteurs als Colin Firth en Julie Walters hebben verder kleine rollen in de film.